Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή στην Τρεμιθούσα

25/09/2021

Σε κινητοποίηση και πάλι η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Λεμεσό και Πάφο, αφού ξέσπασε πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή στην Τρεμιθούσα.

 

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή βόρεια του χωριού Τρεμιθούσα στην επαρχία Πάφου. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέα Κεττή, έγινε προστασία κατοικιών και επαύλεων που βρίσκονται στην περιοχή.

 

Για την κατάσβεση της επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς πόλης και επαρχίας Πάφου, όχημα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Τάλας και μία Φ.Π.Μ , η Επαρχιακή διοίκηση και ένας ιδιωτικός γεωργικός ελκυστήρας

 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την άκρια αγροτικού δρόμου και κατέκαψε προς το παρόν σε 1 εκτάριο από χόρτα και αγρία βλάστηση.

 

Την ίδια ώρα πυρκαγιά μαίνεται πυρκαγιά μεταξύ της βιομηχανικής περιοχής Αγίου Συλά και της κοινότητας Βατί στην επαρχία Λεμεσού. Οι φλόγες καίνε σε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα, αγρία βλάστηση και σκουπίδια. Για την κατάσβεση της εργάζονται δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Επαρχία Λεμεσού.

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέας Κεττής, αναφέρει ότι το τελευταίο δεκαήμερο η πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε αρκετά περιστατικά πυρκαγιών στη συγκεκριμένη περιοχή. Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσο και η Αστυνομία βρίσκονται σε εγρήγορση και επιτηρούν την περιοχή.

 

Τέλος, υπενθυμίζει το κοινό ότι το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο είναι παράνομο και τιμωρείται με αυστηρές ποινές. «Παρακαλούμε επίσης το κοινό αν εντοπίσει οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές».

 

Πηγή: Cyprus Times

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ