Επανέναρξη μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ

10/09/2021

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσηλευτήρια του.

 

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων στα νοσηλευτήρια του, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Προτεραιότητα θα δοθεί, σε ασθενείς των οποίων η χειρουργική επέμβαση αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και όσων η κατάσταση της υγείας τους έχει επιδεινωθεί.

 

Όπως αναφέρει ο ΟΚΥπΥ, η απόφαση για επανέναρξη των μη επειγόντων χειρουργικών επεμβάσεων, λήφθηκε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του ΟΚΥπΥ και του Υπουργού Υγείας, με βάση τη βελτιωμένη κατάσταση στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού, ως αποτέλεσμα της μείωσης και σταθεροποίησης του αριθμού των νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19.

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο προγραμματισμός για μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις άρχισε από την Τετάρτη, στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, και προτεραιότητα θα δοθεί σε ασθενείς των οποίων η χειρουργική τους επέμβαση αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και όσων η κατάσταση της υγείας τους έχει επιδεινωθεί. Οι ασθενείς θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τις διευθύνσεις των νοσηλευτηρίων.

 

Επιπρόσθετά αναφέρθηκε ότι στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ διενεργούνται σε ετήσια βάση περίπου 35.000 χειρουργικές επεμβάσεις, μερικές από τις οποίες μπορούν να διενεργηθούν μόνο στα νοσηλευτήρια του Οργανισμού. Επιπλέον, όπου κρίνεται απαραίτητο, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ μετακαλούνται ιατροί τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό για πραγματοποίηση πολύ εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων, αναφέρεται.

 

Στην ανακοίνωση του ο ΟΚΥπΥ, επισήμανε πως, συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του βάση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου με επίκεντρο τον ασθενή, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ