Το διαστημόπλοιο που είδε ο… «προφήτης» Ιεζεκιήλ…

09/06/2021

Το 1973, ένας Μηχανικός της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), πίστευε, όπως ο ίδιος δήλωνε, ότι ο προφήτης Ιεζεκιήλ είχε δει ένα διαστημόπλοιο να προσεδαφίζεται στη Γη, πριν από 2.600 χρόνια!

 

Το διαστημόπλοιο που είδε ο… «προφήτης» Ιεζεκιήλ…

 

Το 1973, ένας Μηχανικός της Αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), πίστευε, όπως ο ίδιος δήλωνε, ότι ο προφήτης Ιεζεκιήλ είχε δει ένα διαστημόπλοιο να προσεδαφίζεται στη Γη, πριν από 2.600 χρόνια!

 

Βασιζόμενος στην περιγραφή, η οποία περιέχεται στο πρώτο κεφάλαιο του Βιβλίου του Ιεζεκιήλ, στην Παλαιά Διαθήκη, ο Μηχανικός της NASA, Josef Blumrich, θεωρούσε ότι αυτή αναφερόταν στην κάθοδο επί της Γης, κατά τον 6ο αιώνα π.Χ., ενός μεγάλου πυραυλοκίνητου διαστημοπλοίου, εφοδιασμένου με τέσσερις κινητήρες ελικοπτέρου. Αυτό κατήλθε, προφανώς, από ένα άλλο μητρικό σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη.

 

Ο Blumrich, ο οποίος διηύθυνε το Τμήμα Εκπονήσεως Συστημάτων στο Γραφείο Αναπτύξεως Προγραμμάτων του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Μάρσαλ, στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, είχε δηλώσει ότι, έπειτα από μελέτη τριών ετών, είχε αναλύσει την αξιοπιστία του Βιβλίου του Ιεζεκιήλ.

 

“Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο προφήτης είδε πράγματι αυτό. Πιστεύω ότι το αντικείμενο το οποίο είδε, ήταν αυτό που καλείται σήμερα “διαστημικό πορθμείο”. Εξαρτώταν από έναν σταθμό σε τροχιά. Οι διαστάσεις και οι κινήσεις του είναι όμοιες με εκείνες του πορθμείου, το οποίο μεταβαίνει από και προς τον σταθμό.

 

Το περιγραφόμενο αντικείμενο είναι όχημα, το οποίο μπορεί πράγματι να κατασκευαστεί και το σχέδιό του είναι άριστο, βασιζόμενο σε καλή τεχνολογία”.

 

Η περιγραφή του Ιεζεκιήλ στο πρώτο κεφάλαιο του Βιβλίου αυτού, λέει μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“…Και είδον και ιδού πνεύμα εξαίρον ήρχετο από βορρά και νεφέλη μεγάλη εν αυτώ και φέγγος κύκλω αυτού και πυρ εξαστράπτον και εν τω μέσω ως ομοίωμα τεσσάρων ζώων… και τέσσαρα πρόσωπα τω ενί και τέσσαρες πτέρυγες τω ενί… Και οι πτέρυγες αυτών εκτεταμέναι άνωθεν τοις τέσσαρσιν, εκατέρω δύο συνεζευγμέναι προς αλλήλας και δύο απεκάλυπτον του σώματος αυτών…Και εν μέσω των ζώων όρασις ως ανθράκων καιομένων, ως όψις λαμπάδων συστρεφομένων ανάμεσον των ζώων και φέγγος του πυρός και εκ του πυρός εξεπορεύετο αστραπή… Και ήκουν την φωνήν των πτερύγων αυτών εν τω πορεύεσθαι αυτά ως φωνήν ύδατος πολλού…”

 

Ο Blumrich πίστευε ότι το πυραυλοκίνητο διαστημόπλοιο είχε σχήμα κώνου, με κοίλες πλευρές και ότι χρησιμοποιούσε την ατμοσφαιρική αντίσταση για να επιβραδύνει την πορεία του εντός της ατμόσφαιρας, καθώς επίσης ότι προσγειώθηκε τελικά με τη βοήθεια ανασχετικών πυραύλων, οι οποίοι επιβράδυναν ακόμη περισσότερο την πορεία του.

 

Στο βιβλίο που επρόκειτο να δημοσιεύσει επί του θέματος, δε σκόπευε να επεκταθεί σε εικασίες γύρω από την προέλευση του διαστημοπλοίου, διότι, όπως έλεγε ο Blumrich, το πρόβλημα αυτό είναι “φοβερά περίπλοκο”.

 

“Προσπαθώ απλώς να αποδείξω ότι το διαστημόπλοιο ήρθε πράγματι, ποιος ξέρει από πού… Γνωρίζω κάλλιστα, βεβαίως, ότι βάσει των σημερινών γνώσεών μας, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο. Ο χώρος προέλευσής του θα έπρεπε να βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα”.

 

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”, στις 10/05/1973…


Πηγή EL.gr


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ