Συνεχίζεται η συζήτηση στο ΑΚΕΛ – Οι οριστικές αποφάσεις στο Συνέδριο του Ιουλίου

05/06/2021

Συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου (05/06) η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.

 

Συνεδρίασε το πρωί του Σαββάτου (05/06) η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. 


Το Πολιτικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ όπως σημειώνει το ant1.com.cy είχε συνέλθει την Τετάρτη και προχώρησε σε μια προκαταρτική συζήτηση και προβληματισμό για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών αλλά και για την επόμενη μέρα.

Η συζήτηση αυτή φαίνεται ότι συνεχίστηκε και στη σημερινή συνεδρία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΠΕΟ, με το κόμμα να δίδει περαιτέρω λεπτομέρειες σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο.

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συνεδρίασε σήμερα και συζήτησε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 30ης Μαΐου. Σχεδόν το σύνολο των μελών της Κ.Ε. συμμετείχε σε μια ελεύθερη και δημιουργική συζήτηση που είχε ως αντικείμενο την ανάλυση και τις αιτίες του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος, την αξιολόγηση της δράσης και της συνολικής παρέμβασης του ΑΚΕΛ στην κυπριακή κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Στη συνέχεια, προστίθεται ότι «η συζήτηση επεκτάθηκε και στο ίδιο το οικοδόμημα του Κόμματος με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας και της δράσης του προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή και τους στόχους του».

«Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η καθολική αποφασιστικότητα της ηγεσίας του Κόμματος να αντιμετωπιστεί η σημερινή δοκιμασία και να προχωρήσει το ΑΚΕΛ μπροστά. Να ανασυνταχθεί και να ξαναδυναμώσει. Να αναζωογονήσει τους δεσμούς του με τον λαό και τους εργαζόμενους. Να ενισχύσει την παρέμβαση και την αποτελεσματικότητά του μέσα στην κυπριακή κοινωνία. Ο τόπος χρειάζεται ένα ισχυρό ΑΚΕΛ, μια ισχυρή Αριστερά, δύναμη και ελπίδα για την πατρίδα και τον λαό», σημειώνεται. 

«Επιδίωξη της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ είναι όπως η συζήτηση που έγινε να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με την κομματική βάση και με φίλους του Κόμματος, αλλά και ευρύτερα με τον κόσμο της Αριστεράς. Ο διάλογος και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στο επερχόμενο Συνέδριο του ΑΚΕΛ, στις 2–4 Ιουλίου, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις οι οποίες θα καθοδηγήσουν τη δράση και την παρέμβαση του Κόμματος στην κυπριακή κοινωνία και για την Κύπρο μας», καταλήγει η ανακοίνωση

Μονόδρομος η υποψηφιότητα Άντρου Κυπριανού για την Προεδρία της Βουλής

Μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας της Αννίτας Δημητρίου, στο ΑΚΕΛ θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μονόδρομος η υποψηφιότητα Άντρου Κυπριανού για την Προεδρία της Βουλής, ως το μοναδικό αντίπαλο δέος που να μπορεί να συσπειρώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, υπό το φως και της δεδομένης, όπως προέκυψε από το Πολιτικό Γραφείο, αποχώρησης του Άντρου Κυπριανού από την ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος, ύστερα από δώδεκα χρόνια στο τιμόνι ως Γενικός Γραμματέας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ