Νέες χαλαρώσεις μέτρων απο σήμερα / Τί θα ισχύει απο την 1η Ιουνίου

29/05/2021

Ιδιαίτερα καλή εξακολουθεί να είναι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, με χθες να ανακοινώνονται μόλις 73 νέα περιστατικά σε σύνολο 62.125 τεστ ανίχνευσης της νόσου, ωστόσο, καταγράφηκαν άλλοι τρεις θάνατοι.

 

Στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα από σήμερα το κέρφιου–Τι θα ισχύει από 1η Ιουνίου

Ιδιαίτερα καλή εξακολουθεί να είναι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, με χθες να ανακοινώνονται μόλις 73 νέα περιστατικά σε σύνολο  62.125 τεστ ανίχνευσης της νόσου, ωστόσο, καταγράφηκαν άλλοι τρεις θάνατοι.

 

Με τα μειωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, η Κύπρος εισέρχεται σε νέες χαλαρώσεις από την 1η Ιουνίου.

 

Ωστόσο, από σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου, η απαγόρευση μετακινήσεων θα ισχύει από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 05:00 τα ξημερώματα.

 

Από την απαγόρευση της μετακίνησης εξαιρούνται: μετάβαση από και προς τους χώρους εργασίας, καθώς και για σκοπούς εργασίας, με την κατοχή του Εντύπου Βεβαίωσης Κυκλοφορίας Εργαζομένου, μετάβαση σε ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγονται ιατρικά περιστατικά, και μετάβαση για σκοπούς αδήριτης ανάγκης για παροχή επείγουσας βοήθειας σε πρόσωπα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 Ιουνίου τερματίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

 

Τι ισχύει από 1η Ιουνίου

 

Σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, επιτρέπεται η πρόσβαση σε πάρκα και γραμμικά πάρκα, παραλίες, πλατείες, φράγματα, εκδρομικούς χώρους, μαρίνες, ζωολογικούς κήπους, πάρκα και μονοπάτια της φύσης, ενώ απαγορεύονται οι μαζικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, παρελάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, εξαιρουμένων εκδηλώσεων/συγκεντρώσεων/αθλητικών διοργανώσεων, για τις οποίες εκδίδονται κατευθυντήριες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.

 

Παράλληλα, επιτρέπεται η συνολική παρουσία μέχρι 20 προσώπων σε οικία, περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων και περιλαμβανομένων των μόνιμα σε αυτήν διαμενόντων προσώπων.

 

Επιτρέπεται η παρουσία πιστών κατά τον εκκλησιασμό ή/και άλλων μορφών θρησκευτικής νοουμένου ότι η πληρότητα δεν υπερβαίνει το 50% της χωρητικότητας του χώρου θρησκευτικής λατρείας, ενώ στο εσωτερικό των ναών και των χώρων λατρεία θα επιτρέπεται η είσοδος με την επίδειξη του SafePass για τα άτομα άνω των 12 ετών.

 

Εξάλλου, μέχρι και την 9ηΙουνίου 2021 οι ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών, εργάζονται με εξ ́ αποστάσεως εργασία και επιτρέπεται η φυσική παρουσία εργαζομένων που δεν υπερβαίνει το 50% του συνολικού αριθμού εργαζομένων και από τη 10η Ιουνίου 2021 επιτρέπεται η φυσική παρουσία όλων των εργαζομένων.

 

Πηγή SigmaLive

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ