"Μαύρη ημέρα για την Εθνική Φρουρά"

26/05/2021

Συγκλονισμένη η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη γύρω στις οκτώ και τριάντα το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 32χρονου Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς Ξάνθου Κυριάκου, ο οποίος κατέπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου σαράντα μέτρων στην περιοχή της Τροοδίτισσας.

 

"Μαύρη ημέρα για την Εθνική Φρουρά"

Συγκλονισμένη η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη γύρω στις οκτώ και τριάντα το πρωί και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 32χρονου Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς Ξάνθου Κυριάκου, ο οποίος κατέπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου σαράντα μέτρων στην περιοχή της Τροοδίτισσας. Κόμματα, οργανωμένοι φορείς και σωματεία εκφράζουν συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς και ζητούν την λήψη μέτρων για αποφυγή ανάλογων περιστατικών στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

 

"Με συγκλονισμό και θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο Αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς" αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την τραγωδία στην Εθνική Φρουρά

 

"Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Αξιωματικού. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σημερινό δυστύχημα θα διερευνηθούν εις βάθος από το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ."

 

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο Αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς εν ώρα υπηρεσίας.

 

"Καλούμε το Υπουργείο Άμυνας να διερευνήσει άμεσα τα αίτια που οδήγησαν στο σημερινό ατύχημα και στο θάνατο του αξιωματικού. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του."

 

Ο Πρόεδρος και η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς Ξάνθου Κυριάκου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

 

"Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς αποτελούν διαχρονικά το πολυτιμότερο όπλο που έχει η υπηρεσία στη διάθεση της, προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, για διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που οδήγησαν στο θάνατο του Λοχαγού. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την οποία η πολιτεία οφείλει να στηρίξει ουσιαστικά."

 

Ο Προέδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας εκφράζει σε γραπτή δήλωση θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς

 

"Το τραγικό δυστύχημα που έγινε εν ώρα καθήκοντος και στοίχισε τη ζωή στον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, βύθισε σε βαρύ πένθος τόσο την οικογένεια του Αξιωματικού και την Εθνική Φρουρά όσο και την ΕΔΕΚ. Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αξιωματικού αλλά και στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς για τον αδόκητο θάνατό του."

 

Το Κίνημα Αλληλεγγύη εκφράζει βαθιά θλίψη για τον αδόκητο χαμό του αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια άσκησης στην Τροοδίτισσα.

 

"Στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καλή δύναμη και κουράγιο. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να διερευνήσουν σε βάθος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, να αναληφθούν οι ευθύνες και να αποφευχθούν αντίστοιχες τραγωδίες στο μέλλον. Εμείς αισθανόμαστε περηφάνια και όλα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που με αυταπάρνηση υπηρετούν και αφοσιώνονται στην υπεράσπιση της πατρίδας. Κύριε Λοχαγέ σε ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες σου. Οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε πως οι συνθήκες και οι εξοπλισμοί των Σωμάτων Ασφαλείας θα σας παρέχουν ασφάλεια. Καλό σου Παράδεισο κύριε Λοχαγέ."

 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη προς την οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς που έχασε τη ζωή του στο καθήκον.

 

"Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην οικογένεια της Εθνικής Φρουράς. Ευελπιστούμε τα αίτια της σημερινής τραγωδίας να εξεταστούν άμεσα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον."

 

Με συγκλονισμό και οδύνη πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο του Αξιωματικού στην Εθνική Φρουρά, αφού σημείωσε πτώση από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια σημερινής άσκησης, αναφέρει σε ανακοίνωση η Συμμαχία Πολιτών.

 

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου αξιωματικού. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το σημερινό δυστύχημα πρέπει να διερευνηθούν εις βάθος, για να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοια τραγωδία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη."

 

"Με θλίψη ενημερωθήκαμε σήμερα την τραγική απώλεια σε ατύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας, ενός ακόμα αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς." αναφέρει σε ανακοίνωση το ΕΛΑΜ.

 

"Η τουρκική απειλή και κατοχή του 37% των εδαφών μας αναγκάζει την Κυπριακή Δημοκρατία να έχει μια αξιόμαχη Εθνική Φρουρά, η οποία πρέπει να εκπαιδεύεται στο έπακρο και σε επικίνδυνα αντικείμενα ώστε να καταστεί δύναμη αποτροπής. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον της Πολιτείας να προφυλάσσει στο μέγιστο δυνατόν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεών της και να στέκεται αρωγός σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και στους οικείους του Αξιωματικού."

 

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ