Ξεκινάει στις 02:00 τα ξημερώματα η εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς

21/05/2021

Η στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει στερήσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

 

Εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς: Ξεκινάει στις 02:00 τα ξημερώματα

Η στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει στερήσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε την ανακωχή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα και με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Το δίκτυο «Channel 12» μετέδωσε ότι η εκεχειρία θα ξεκινήσει στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής με βάση την τοπική ώρα. Την ίδια στιγμή αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε πριν λίγο την κοινή κατάπαυση του πυρός και την έναρξή της την προαναφερθείσα ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό λίγο πριν τις 23:00 τοπική ώρα ήχησαν οι σειρήνες αεράμυνας στο νότιο Ισραήλ. Μάλιστα, κάτοικοι του Ισραήλ που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα καλούνται να παραμείνουν σε καταφύγια μέχρι νεότερη ενημέρωση. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο η εκεχειρία δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας συγκλήθηκε νωρίτερα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες έληξε μετά από τρεις ώρες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης δήλωσε ότι θα καλωσόριζε μια ενδεχόμενη εκεχειρία με το Ισραήλ. Ωστόσο, όπως τόνισε η κατάπαυση του πυρός δεν είναι αρκετή καθώς το θέμα «κλειδί» είναι το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος σχολίασε ως «ενθαρρυντικές» τις αναφορές για επικείμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Τονίστηκε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει πως το Ισραήλ βρίσκεται σε θέση να θέσει ένα τέρμα στις εχθροπραξίες. Ανέφερε επίσης ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε τέσσερις συζητήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια των οποίων, του ζήτησε να «αρχίσει να εξασθενεί» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς, στη Γάζα.

Χθες, κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε πως αναμένει ότι το Ισραήλ και οι μαχητές της Γάζας θα συμφωνήσουν σε ανακωχή «μέσα σε μία - δύο ημέρες» η οποία θα θέσει τέλος στην πολεμική σύρραξη του τελευταίου δεκαημέρου.

Ωστόσο, επίσης την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε εμφανιστεί αποφασισμένος «να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μέχρι να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ».

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει στερήσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους ιδιαίτερα στη Γάζα, με πολλά παιδιά να είναι ανάμεσα στους νεκρούς των τελευταίων ημερών.

 

Πηγή : Sputniknews.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ