ΚΥΠΡΟΣΈνα διήμερο για όσους λατρεύουν τα βιβλία ... και διαδικτυακά!!!

19/11/2020

Το Nicosia Book Fest 2020 έρχεται διαδικτυακά αυτό το σαββατοκύριακο!

 

Το καθιερωμένο ραντεβού του Nicosia Book Fest με τους χιλιάδες φίλους και φίλες του βιβλίου φέτος θα είναι διαφορετικό.

To Φεστιβάλ θα γίνει διαδικτυακά, αυτό το σαββατοκύριακο, 21-22 Νοεμβρίου, σε ψηφιακή πλατφόρμα στη διεύθυνση www.nicosiabookfest.com. Στην πλατφόρμα οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο κανάλια, παιδικών ή λογοτεχνικών παρουσιάσεων, και να παρακολουθήσουν ζωντανές και βιντεοσκοπημένες παρουσιάσεις και συζητήσεις. Παράλληλα, οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους φορείς και οργανισμούς που συμμετέχουν και στηρίζουν διαχρονικά τη διοργάνωση του φεστιβάλ, όπως κρατικές υπηρεσίες, βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οργανισμοί, πανεπιστήμια, ξένα ινστιτούτα, ενώσεις λογοτεχνών κ.ά..

Το Nicosia Book Fest έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) συμμετέχει σε αυτό ως υποστηρικτής, αναλαμβάνοντας κάθε χρόνο ποικίλες δράσεις. Μια από τις φετινές δράσεις του ΓΤΠ, η οποία θα προβληθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ, είναι και η βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης Glyn Hughes 1931-2014.

Διαχρονικός στόχος του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της λογοτεχνικής δημιουργίας, ειδικά νέων συγγραφέων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, η επαφή του αναγνωστικού κοινού με τους δημιουργούς (συγγραφείς, εκδότες κ.ά.), η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στο κυπριακό κοινό και η προώθηση του βιβλίου και όσων εμπλέκονται με αυτό (βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι και άλλοι οργανισμοί). Η απρόσκοπτη παρουσία του Nicosia Book Fest για πέμπτη συνεχή χρονιά στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου, έστω και μέσω της φετινής διαδικτυακής του διοργάνωσης, συμβάλλει τα μέγιστα στους διαχρονικούς στόχους του θεσμού.

Το Nicosia Book Fest διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, με την αμέριστη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Φιλοξενεί διαχρονικά ο Δήμος Στροβόλου.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://www.nicosiabookfest.com/programma-2020


ΠΗΓΗ: checkincyprus

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΚΥΠΡΟΣ'

ΚΥΠΡΟΣ
Συνάντηση σήμερα για το Δήμαρχο Λεμεσού και Περιφερειάρχης .

30/11/2021

Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην σημερινή σύσκεψη, στο δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, όπου οι δημοτικές Αρχές υποδέχθηκαν τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη!

ΚΥΠΡΟΣ
«Διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής» ο Φώτης Φωτίου.

30/11/2021

Διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαίωση και ειρήνη στην πατρίδα μας ανέφερε απόψε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου

ΚΥΠΡΟΣ
Λεμεσός: «Οι αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της Τ.Α.» - Ανοιχτή Συζήτηση (26/11)

27/11/2021

Με στόχο τη συμβολή στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σκιαγράφηση των προοπτικών που διανοίγονται για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Λεμεσό Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση – οι αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της».

ΚΥΠΡΟΣ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η θεατρική παράσταση των κρατουμένων στις Κεντρικές Φυλακές.

24/11/2021

Νίκος Αναστασιάδης: “Χαίρομαι και περηφανεύομαι για το έργο που πραγματικά έχει επιτελεστεί τα τελευταία μόλις πέντε χρόνια. Όχι μόνο άλλαξε η εικόνα, αλλά άλλαξε πραγματικά η ζωή των ανθρώπων που στην πορεία μπορεί διαπράττοντας λάθη να βρέθηκαν στις φυλακές”

ΚΥΠΡΟΣ
Βραβεία UNESCO στους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

22/11/2021

Απονεμήθηκε έπαινος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου #1 για την ταινία «Λεηλασία της μνήμης μας».

ΚΥΠΡΟΣ
Άυριο οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός του FIR Λευκωσίας.

22/11/2021

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός του FIR Λευκωσίας θα διεξάγονται το απόγευμα της Τρίτης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

ΚΥΠΡΟΣ
Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος τέλεσαν τα εγκαίνια των φοιτητικών εστιών της Αρχιεπισκοπής στη Λεμεσό.

20/11/2021

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η Κυβέρνηση γνωρίζει καλά το υψηλό οικονομικό κόστος που απαιτείται και τις δυσκολίες που προκύπτουν για πολλούς φοιτητές μέχρι την αποπεράτωση των σπουδών τους.

ΚΥΠΡΟΣ
Με μωβ χρώμα θα φωταγωγηθούν χώροι και μνημεία για την Παγκόσμια ημέρα Προωρότητας

17/11/2021

Με χρώμα μωβ, το οποίο καθιερώθηκε παγκόσμια ως το χρώμα της προωρότητας, θα φωταγωγηθούν σήμερα (Τετάρτη 17/11) η Πλατεία Ελευθερίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία όπως και τα Μεσαιωνικά Κάστρα Λάρνακας και Πάφου.

ΚΥΠΡΟΣ
Σωτήρα: Χτενίζουν για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου. (21/11)

10/11/2021

Στo κέντρο περιποίησης Fruition hair and more στην Σωτήρα χτενίζουν για φιλανθρωπικό σκοπό. Εις μνήμη της αγαπημένης μας Αθηνάς Θεοφυλάκτου

ΚΥΠΡΟΣ
Πιστό αντίγραφο της Μόνα Λίζα πωλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ σε δημοπρασία

10/11/2021

Ένα πιστό αντίγραφο του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 210.000 ευρώ χθες, σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΚΥΠΡΟΣ')