ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέλος τα κινητά σε κρατούμενους: Ποινές σε κρατούμενους και δεσμοφύλακες
Τέλος στην εισαγωγή και χρήση κινητών τηλεφώνων από φυλακισμένους επιχειρεί να βάλει του υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς σύμφωνα και με δικαστικές αποφάσεις πολλά εγκλήματα διατάσσονταν από κρατούμενους μέσω κινητών ή ακόμα και καθοδηγούνταν από τις φυλακές.
Τέλος στην εισαγωγή και χρήση κινητών τηλεφώνων από φυλακισμένους επιχειρεί να βάλει του υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς σύμφωνα και με δικαστικές αποφάσεις πολλά εγκλήματα διατάσσονταν από κρατούμενους μέσω κινητών ή ακόμα και καθοδηγούνταν από τις φυλακές.
Το υπουργείο διαβίβασε νομοσχέδιο προς τον Γενικό Εισαγγελέα, το οποίο ποινικοποιεί κάθε απόπειρα ή και εισαγωγή, κατοχής ή χρήσης κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές, από κρατούμενους, επισκέπτες και δεσμοφύλακες.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μάριος Χαρτσιώτης μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο μέτρο μαζί με την ήδη προωθούμενη διαδικασία εντοπισμού και απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων εντός των φυλακών, αναμένεται να συμβάλει δραστικά στον περιορισμό της χρήσης κινητών, κάτι το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διενέργεια εγκληματικών πράξεων στο παρελθόν».
Το νομοσχέδιο προβλέπει αυστηρές ποινές για όσους εισάγουν, κάνουν χρήση ή κατέχουν κινητά τηλέφωνα εντός των φυλακών.
Τα ποινικά αδικήματα αφορούν τους κρατούμενους, το προσωπικό αλλά και τους επισκέπτες.
Ποινές σε κρατούμενους ή πολίτες
Για κρατούμενους ή πολίτες που επιχειρούν να εισαγάγουν κινητό στις φυλακές προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια ή και πρόστιμο €5.000.
Ποινές για σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Για τους σωφρονιστικούς υπάλληλους η ποινή φυλάκισης θα φτάνει τα τρία έτη ή και πρόστιμο μέχρι €10.000 ή ακόμη και τις δυο ποινές μαζί.
Επισημαίνεται ότι εκτός από τις επιπρόσθετε ποινές, θα αφαιρεθούν προνόμια καλής διαγωγής στις φυλακές με αποτέλεσμα να στερηθεί είτε το δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης επ’ αδεία είτε άλλων ευεργετημάτων.
Σε περιπτώσεις που οι ισοβίτες καταδικαστούν για επιπλέον αδίκημα θα τους αφαιρεθούν τα ευεργετήματα που έχουν σήμερα με επισκέψεις εκτός φυλακών.
Πηγή: sigmalive
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση 15 κιλών κοκαΐνης: Δεν παραδέχθηκε ο «Ζαβράντωνας» – Στις 29 και 30 Ιουνίου η ουσιαστική δίκη
H υπόθεση επανεκδικάζεται μετά την ακύρωση από το Εφετείο της προηγούμενης καταδίκης του Χριστοδούλου σε 22 χρόνια φυλάκιση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόρισμα – Καταπέλτης για το «Κράτος Μαφία»
Ενδείξεις διαφθοράς και εμπορίας επηρεασμού για Νίκο Αναστασιάδη και Ριμπολόβλεφ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δύο πυρκαγιές σε Λακατάμεια και Στρόβολο κινητοποίησαν την Πυροσβεστική
Μικρές ζημιές προκλήθηκαν χθες, Δευτέρα από πυρκαγιές που ξέσπασαν από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος και κατόπιν ηλεκτρικού προβλήματος σε πίνακα ελέγχου διάτρησης νερού, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στη Λευκωσία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αίθριος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας – Σκηνικό αστάθειας με βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή
Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, παρόλο που νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λαθραία καπνικά εκατομμυρίων από τα κατεχόμενα στην Ευρώπη - Ο τρόπος δράσης των κυκλωμάτων
Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων βλέπουν οι Αρχές.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θρίλερ με 22χρονο στη Λάρνακα: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του – Διερευνάται υπόθεση απαγωγής και αρπαγής
Το κινητό τηλέφωνο του 22χρονου παραμένει απενεργοποιημένο και δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις συγγενικών του προσώπων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Λευκωσία χαιρετίζει την ιστορική συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: «Κρίσιμο βήμα για αποκλιμάκωση στην περιοχή»
Αίρεται ο ναυτικός αποκλεισμός και ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεμονωμένες βροχές, καταιγίδες και πιθανή χαλαζόπτωση σήμερα: Ανεβαίνει ο υδράργυρος από την Τρίτη
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο κελί ως υπόδικος 32χρονος για τις βομβιστικές επιθέσεις και τον εμπρησμό ασθενοφόρων στην Πάφο
Υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, ο 32χρονος που συνελήφθη χθες για τέσσερις υποθέσεις απόπειρας καταστροφής περιουσίας και εμπρησμού ασθενοφόρων στην Πάφο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε νέα εποχή η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική: Τίθεται σε ισχύ το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.