ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων στον τέως Διευθυντή του Παττιχείου Θεάτρου: Οικειοποιήθηκε πάνω από 200.000 ευρώ
Ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 65χρονο τέως Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού.
Ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 65χρονο τέως Διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, ο οποίος, στις 18 Μαΐου, είχε κριθεί ένοχος στις κατηγορίες της κλοπής υπό υπαλλήλου και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 2017 και 2020 και αφορούν στην οικειοποίηση συνολικού χρηματικού ποσού 234,550 ευρώ, που προέρχονταν από τα έσοδα του φόρου θεάματος, τις εισπράξεις εισιτηρίων και την πληρωμή παραγωγών. Ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί στην κατηγορία της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.
Στην ομόφωνη απόφαση του, το δικαστήριο αναφέρει ότι «τα αδικήματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αυτό αντικατοπτρίζεται από τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές», ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει πως «ο κατηγορούμενος, ενώ όφειλε να τιμήσει τη θέση του, αλλά και την εμπιστοσύνη που του επιδείχθηκε, εντούτοις, από τον πρώτο χρόνο που λειτούργησε το θέατρο, δηλαδή το 2017 και για περίοδο τριών χρόνων, συστηματικά και στοχευμένα έκλεψε από την εταιρεία σημαντικό και σοβαρό ποσό».
Στην επιμέτρηση της ποινής, το δικαστήριο έλαβε υπόψη, ως ελαφρυντικό παράγοντα, το λευκό ποινικό του μητρώο, την ηλικία του και τις προσωπικές, οικογενειακές και οικονομικές του συνθήκες, ενώ προς όφελος του λήφθηκε υπόψη και το γεγονός πως επέστρεψε χρηματικό ποσό 10,700 ευρώ, που αφορούσε έλλειμμα, από τρεις παραστάσεις, το 2018 και το 2019.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων για κάθε μια από τις δυο κατηγορίες, με τις ποινές να συντρέχουν, ενώ σημείωσε ότι είναι μειωμένες κατά 6 μήνες, λαμβάνοντας υπόψη στην καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Η υπόθεση καταγγέλθηκε, στην Αστυνομία, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, από τον τότε Πρόεδρο του ΔΣ του θεάτρου και τέως Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, μετά την ολοκλήρωση λογιστικού ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, ο οποίος εντόπισε το έλλειμμα των 234,550 ευρώ.
Είχαν προηγηθεί ανησυχίες που εξέφρασε, τον Απρίλιο του 2021, ο τεχνικός διευθυντής, σε σχέση με τα οικονομικά της εταιρείας, ενώ όταν ο 65χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε ότι παρακράτησε ποσό 10,700 ευρώ, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες και προσωπικές καταστάσεις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Ανοίγει στις 15:00 ο δρόμος προς τις Αφίξεις – Τι ισχύει για ιδιωτικά οχήματα και ταξί
Στην κυκλοφορία παραδίδεται εκ νέου σήμερα, στις 3 το απόγευμα, ο δρόμος που οδηγεί προς τις εξόδους του χώρου Αφίξεων στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η νέα ρύθμιση αφορά τα ιδιωτικά οχήματα, ενώ διαφορετική διαδικασία θα ακολουθούν τα ταξί.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σφοδρά «πυρά» ΑΚΕΛ για τους διορισμούς στα ΔΣ των ημικρατικών
Για επιλογές που υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές ισορροπίες κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ, με αφορμή τις νέες συνθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ράλι στα καύσιμα: Άνοδος περίπου 10 σεντ σε 15 ημέρες – Οι τιμές στα πρατήρια
Νέες επιβαρύνσεις αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές, καθώς μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο το κόστος των καυσίμων αυξήθηκε κατά περίπου 10 σεντ κατά μέσο όρο. Η αμόλυβδη 95 έφθασε στο €1.586 το λίτρο, η αμόλυβδη 98 στο €1.650 και το πετρέλαιο κίνησης στο €1.757, με σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των πρατηρίων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολύωρη διακοπή νερού στη Λεμεσό την Παρασκευή – Οι δρόμοι που επηρεάζονται
Χωρίς υδροδότηση θα παραμείνει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, η περιοχή βόρεια της Β΄ Τεχνικής Σχολής, λόγω των εργασιών αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στο κέντρο της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
GSI: Στη Meridiam το 66% – «Τεράστια νέα δυναμική», αλλά αναμονή για τη μελέτη της ΕΤΕπ
Θετικά αποτιμά η κυπριακή Κυβέρνηση την είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam στον Great Sea Interconnector ως πλειοψηφικού μετόχου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 16χρονο για τον διερευνώμενο εμπρησμό της πρώην μπυραρίας Corner
Υπό κράτηση τέθηκε 16χρονος, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία στο πλαίσιο των ερευνών για τη φωτιά που ξέσπασε στις 5 Αυγούστου 2026 σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην επαρχία Λευκωσίας. Από τις εξετάσεις στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυτοί αναλαμβάνουν στους Ημικρατικούς – Εγκρίθηκαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια
Το «πράσινο φως» στις νέες συνθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων σειράς Ημικρατικών Οργανισμών έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του με τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. Αναλυτικά όλοι οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι και τα μέλη που εγκρίθηκαν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια την Παρασκευή – Το δίωρο ισχύος
Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανέλθει την Παρασκευή η θερμοκρασία στο εσωτερικό, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 13:00 μέχρι τις 15:00.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 37χρονο στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Υπό διερεύνηση 20 υποθέσεις €827.400
Στη σύλληψη 37χρονου προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εναντίον του διερευνώνται 20 υποθέσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, κλοπή, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ντέμης Χασάμπης: Η πορεία του Ελληνοκύπριου που βρέθηκε στην κορυφή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο Ελληνοκύπριος νομπελίστας εγκαταλείπει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Google DeepMind και αναλαμβάνει πρόεδρος της εταιρείας και Chief Scientist της Alphabet. Μια διαδρομή που άρχισε από το σκάκι, πέρασε από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και κατέληξε σε ορισμένες από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.