ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λαοθάλασσα στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του Αβέρωφ Νεοφύτου

31/01/2023

Η Λεμεσός έχει ήδη κάνει την επιλογή της και λέει ναι στη σταθερότητα, στην ασφάλεια, στη δυνατή οικονομία και στην προοπτική για τη χώρα μας, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι το κλίμα των εκλογών άλλαξε και ο στόχος είναι η πρωτιά στις 5 Φεβρουαρίου και η Προεδρία την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Μιλώντας στην τελική προεκλογική συγκέντρωση της Λεμεσού, στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής και Υπουργών της Κυβέρνησης, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως το «το ποτάμι ξεκίνησε και φούσκωσε στο Παραλίμνι και στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, έγινε χείμαρρος στην Πάφο και στη Λάρνακα και σήμερα, στο διαμάντι της ανατολικής Μεσογείου, στη Λεμεσό, γίνεται πλημμύρα».


«Στόχος μας δεν είναι απλά να περάσουμε. Στόχος μας είναι ο θρίαμβος, η πρωτιά στον πρώτο γύρο και η Προεδρία στον δεύτερο και θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ψυχή, έχουμε πιστεύω, έχουμε συνείδηση, έχουμε αρχές», συμπλήρωσε.


Κάλεσε τον κόσμο της παράταξης να αγκαλιάσει, όπως είπε, τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους και όσους Συναγερμικούς είχαν κάνει άλλες σκέψεις, αλλά σήμερα «συντάσσονται μαζί με την οικογένεια τους».


Ο επόμενος Πρόεδρος, συνέχισε, θα έχει να αντιμετωπίσει κινδύνους εθνικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και μεταναστευτικούς και η ικανότητα, η αξιοπιστία και οι συμμαχίες του θα κρίνουν αν η πατρίδα μας υπερβεί με επιτυχία τις προκλήσεις και «δεν είναι καιρός για αστοχίες, πειραματισμούς και ακροβασίες».


Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο λαός δεν θα παραδώσει τα κλειδιά της διακυβέρνησης, «ούτε σε αυτούς που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία το 2013, ούτε σε μια ανερμάτιστη κοινοπραξία».


Αναφερόμενος στους δυο βασικούς ανθυποψηφίους του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «ο ένας θα καταστεί έρμαιο στις ιδεοληψίες και τις αγκυλώσεις του ΑΚΕΛ και από αυτούς θα δανειστεί στελέχη και πολιτικές, που δυστυχώς οδήγησαν τον τόπο στην χρεοκοπία και στην εξαθλίωση και χρειάστηκαν 10 χρόνια θυσίες για να ξανακτίσουμε  την κυπριακή οικονομία».


«Ο άλλος είναι ήδη δέσμιος μιας κοινοπραξίας συμφερόντων και φιλοδοξιών. Δεν τους ελέγχει, τον ελέγχουν. Δεν συμφωνούν ούτε στα βασικά, ούτε στην οικονομία, ούτε στο Κυπριακό και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις κρίσιμες για τον τόπο», ανέφερε και διερωτήθηκε γιατί μιλούν για ενότητα «αυτοί που επιχείρησαν να διασπάσουν μια ιστορική παράταξη».

Διερωτήθηκε ακόμη, αν υποψήφιος θεωρεί ότι με την πρόταση του για παραχώρηση 350 ευρώ στη νεολαία «μπορεί να εξαγοράσει τη ψήφο των νέων μας, να εξαγοράσει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια τους».


Στην ομιλία του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπενθύμισε τις προτάσεις του για προσιτή στέγη, για στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών, ενώ για το Κυπριακό δήλωσε πως «με τον πατριωτικό μας ρεαλισμό πρέπει  να κάμψουμε την τουρκική αδιαλλαξία για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την μοιρασμένη μας πατρίδα,  να ξεκλειδώσουμε το διάλογο, να μην χαρίσουμε την κατεχόμενη γη μας σε κανέναν, αλλά να την χαρίσουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές ενωμένη».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις της δεκαετίες και διερωτήθηκε τι επιδιώκουν να αλλάξουν όσοι μιλούν για αλλαγή, «μήπως να καταργήσουν την 14μηνη θητεία (στην Ε.Φ.) και να μας πάρουν στους 26 μήνες, να καταργήσουν το ΕΕΕ, να καταργήσουν το ΓεΣΥ, να αλλάξουν τα φώτα σε όσα έχουμε μέχρι στιγμής στήσει και δημιουργήσει με αποκτήματα του κυπριακού λαού; Τι αλλαγή επιθυμούν να φέρουν, προς τα πού να μας πάρουν; Μήπως στο παρελθόν;». «Δεν θα τους επιτρέψει ο λαός, γιατί ο λαός θέλει σταθερότητα, θέλει ευημερία», συμπλήρωσε.


«Είχαν κάποιοι το θράσος να ισχυρίζονται ότι ο Αναστασιάδης ξεγράφει την ιστορία του. Δεν έμαθα να διαγράφω, έμαθα να γράφω ιστορία και την ιστορία την έγραψα με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και θα ξαναγράψουμε ιστορία γιατί αυτό απαιτεί η πατρίδα μας, αυτό απαιτούν οι αξίες και οι ιδέες μας», ανέφερε ακόμη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.


Δερωτήθηκε γιατί ενοχλείται η αντιπολίτευση και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει αποκαλυπτήρια και καταθέτει θεμέλιους λίθους σε έργα, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια μηδενισμού» του έργου της Κυβέρνησης.


«Αν υπάρχει σήμερα ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος είναι αυτό που κτίσαμε τη δεκαετία που πέρασε, με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Γενικό Σχέδιο Υγείας, ελάχιστη σύνταξη όχι κάτω από το όριο της φτώχιας, εγγυημένο κατώτατο μισθό, αύξηση της περιόδου μητρότητας, άδεια πατρότητας, επαναφέραμε την ΑΤΑ, αποκαταστήσαμε τα δικαιώματα του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, αποκαταστήσαμε κατά 75% τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία Προνοίας των διαφόρων ιδιωτικών υπαλλήλων», υπέδειξε.


Πρόσθεσε ακόμη πως «προχωρήσαμε με την διαγραφή χρεών, δεν επιβάλαμε ούτε μια φορολογία, αντίθετα καταργήσαμε φορολογίες, για να φτάσουμε σήμερα να είναι τόσο ισχυρή η οικονομία μας έτσι ώστε, όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, την πανδημία και την κρίση που έφερε, δαπανώντας από τα δημόσια ταμεία 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις, άνεργους, αλλά παραδίδουμε και πλεονάσματα».


Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του αν αυτά χαθούν αφού, όπως είπε, «δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο αν δεν ακολουθήσεις αξιόπιστη πολιτική, σταθερή δημοσιονομική πολιτική, αν δεν κωφεύσεις στον λαϊκισμό, στα κούφια συνθήματα ή κούφιες υποσχέσεις».


Αν κατορθώσαμε, συνέχισε, την δεκαετία να παρουσιάσουμε την προκοπή, είναι γιατί υπήρχε ένας ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός, που μέσα από την ευελιξία, τους ελιγμούς, τις αναγκαίες να γίνουν υποχωρήσεις, έκανε κατορθωτό να είναι σήμερα η χώρα μας και στην επενδυτική βαθμίδα, και πρωτοπόρος σε εκσυγχρονισμό.


Κάλεσε, επίσης, τον κόσμο του Συναγερμού να μην εχθρεύεται όσους «αλληθώρισαν προς στιγμή» στηρίζοντας άλλο υποψήφιο και ανέφερε ότι «θα δουν και πάλι το φως, θα κοιτάξουν μπροστά και θα κατανοήσουν ότι τα πειράματα δεν είναι γι’ αυτές τις κρίσιμες ώρες».


Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπενθύμισε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις που διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις και κάλεσε τον κόσμο να μην απογοητεύεται, αλλά να εργαστεί για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την παράταξη.


Πηγή: ΚΥΠΕ


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο ΣΑΚ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου

14/03/2024

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2024 στο εστιατόριο Fat Fish στη Λεμεσό το δείπνο που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου προς τιμήν των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης για τα άτομα με ΔΕΠ/Υ και νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Στήριξης

13/03/2024

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2024, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη: “Αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης για τα άτομα με ΔΕΠ/Υ  και τα νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Στήριξης”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας για το θερινό ωράριο του Προσωρινού Πράσινου Σημείου

13/03/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι από τις 2/4/2024 μέχρι και τις 30/09/2024, τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο του Προσωρινού Πράσινου Σημείου το οποίο έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας: Καθαρή γειτονιά. Πράσινος Στρόβολος

12/03/2024

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαριότητας «Καθαρή γειτονιά. Πράσινος Στρόβολος» προχωρεί με καθαρισμό οικοπέδων και ανοικτών χώρων, όπως επίσης και με τον καθαρισμό πεζοδρομίων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Ώρα της Γης 2024 και στον Δήμο Λάρνακας. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

12/03/2024

 Ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους δημότες του όπως όπως πράξουν το ίδιο και στα σπίτια τους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν τον πλανήτη μας. Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30 – 21:30, σβήνοντας τα φώτα στα Κεντρικά του Γραφεία. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στη Λάρνακα

12/03/2024

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στον εκδρομικό χώρο Τεκκέ. Ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα ενώ η ημέρα θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια, τσιαττιστά, χορούς, παιγνίδια και δραστηριότητες για παιδιά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιδιόρθωση του πλακόστρωτου στην είσοδο της οδού Λήδρας και δρόμων στην εντός των τειχών πόλη

07/03/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι λόγω εργασιών επιδιόρθωσης του πλακόστρωτου στην είσοδο της οδού Λήδρας (από την πλευρά της πλατείας), η είσοδος  θα παραμείνει κλειστή από την Παρασκευή 8 Μαρτίου από τις 6 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 η ώρα 10 το πρωί. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το ραδιόφωνο του ΤΕΠΑΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

07/03/2024

Το Κοινοτικό Ραδιόφωνο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), «Cut Radio 95.2», διοργανώνει έναν ξεχωριστό ραδιομαραθωνίο ζωντανών εκπομπών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με τίτλο «Συνδυάζοντας Κόσμους: Η Συμβολή των Γυναικών σε Κοινωνία και Επιστήμη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση του Παλαιού ΓΣΠ

07/03/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι τμήμα της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ευαγόρου στη Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Παύλου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μενάνδρου, θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών ανάπλασης του Παλαιού ΓΣΠ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττος συναντήθηκε με την Υφυπουργό Πολιτισμού Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου

06/03/2024

Συνάντηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού, Δρ. Βασιλική Κασσιανίδου, είχε πρόσφατα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου όπου συζητήθηκαν θέματα ανάδειξης του πολιτιστικού και θρησκευτικού πλούτου της περιοχής περιλαμβανομένων και μνημείων ή χώρων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που ήρθαν πρόσφατα στο φως κατόπιν έρευνας ή σωστικών ανασκαφών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ