NEWS«Πράσινη Πόλη της Κύπρου» και το 2022 η Λεμεσός

25/01/2023

Τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» εξασφάλισε και για το 2022 ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων Κύπρου.

 

Ο Δήμος Λεμεσού βραβεύτηκε αφού έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, για τα έργα «Δωρεάν Park and Ride» στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές» και «Ανάπλαση 4 Πλατειών στην Λεμεσό» στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» αντίστοιχα. Το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου έγινε και η τελετή βράβευσης στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να απευθύνει συγχαρητήρια σε διοργανωτές, νικητές και συμμετέχοντες, που με τις δράσεις και έργα τους συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και την κοινή προσπάθεια όσον αφορά την προστασία του
περιβάλλοντος.Park and Ride

Είναι μια υπηρεσία πρωτοποριακή, που δίδει τη δυνατότητα στους δημότες της Λεμεσού, μέσω δύο κυκλικών διαδρομών, να μετακινούνται στην πόλη για να κάνουν τις δουλειές τους, χωρίς να ανησυχούν για την κίνηση, τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, το κόστος των καυσίμων και το οδυνηρό ενδεχόμενο μιας κλήσης από την Τροχονομία. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΕΜΕΛ, μέσω της υπηρεσίας αυτής δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες να σταθμεύουν δωρεάν το αυτοκίνητο τους στο χώρο στάθμευσης στην οδό Επαμεινώνδα και στη συνέχεια να εξυπηρετούνται με μικρά, άνετα λεωφορεία και να μετακινούνται μέσα στο κέντρο πόλης κάθε 15-20 λεπτά. Η εφαρμογή και λειτουργία της υπηρεσίας Park and Ride επικεντρώνεται στα οφέλη προς το κοινωνικό σύνολο και την ανακούφιση της πόλης από την συγκοινωνιακή επιβάρυνση. Λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, σημαίνει λιγότερη μόλυνση, λιγότερος θόρυβος και περισσότερος χρόνος για τις πραγματικές προτεραιότητες της ζωής. Η υπηρεσία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο άλμα για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό και η χρήση της γίνεται από πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές καθημερινά.Ανάπλαση 4 πλατειών στη Λεμεσό

Η ανάπλαση των 4 πλατειών (Αναγέννησης, Τίτη Κουδουνάρη, Φιλελλήνων, Μιχάλη Κακογιάννη) σε συνοικίες της Λεμεσού συνέδραμε στη βελτίωση της εικόνας, την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της βελτίωσης της ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αποτελούν χώρους κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας, όπου αναπτύσσονται
κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες. Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας, σε ΑμεΑ και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής να γυμνάζονται συστηματικά και δωρεάν, σε ένα εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προγραμματική περίοδο 2014- 2020.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'NEWS'

NEWS
Κοπή Βσιλόπιτας στο Ίδρυμα «Θεοτόκος» και Θυρανοίξια Παρεκκλησίου από τον Μητροπολίτη Αθανάσιο

30/01/2023

Το Ίδρυμα Θεοτόκος Αμερίκος Αργυρίου, σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση που οργάνωσε σήμερα 30 Ιανουαρίου, έκοψε την Βασιλόπιτα για τους τροφίμους και το προσωπικό του Ιδρύματος, με την συμμετοχή φίλων και συγγενών των εξυπηρετουμένων από το Ίδρυμα.

NEWS
Ο ΠτΔ εγκαινίασε έργα και επιθεώρησε εγκαταστάσεις στη Λάρνακα

30/01/2023

Με αποκορύφωμα τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Δημοτικής Αγοράς στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ολοήμερη περιοδεία στην πόλη του Ζήνωνα, με τη συνοδεία Υπουργών και στελεχών της Κυβέρνησης.

NEWS
Ο Δήμος Λευκωσίας αποτίει φόρο τιμής στον Αντιδήμαρχο Λευκωσίας Κώστα Μαυρίδη

30/01/2023

Σε ένδειξη τιμής του εκλιπόντος Αντιδημάρχου Λευκωσίας Κώστα Μαυρίδη, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ο Δήμος Λευκωσίας αποφάσισε σήμερα Δεύτερα 30 Ιανουαρίου 2023, τα ακόλουθα:

NEWS
Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού συστήνεται!

30/01/2023

Ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού έδωσε το σύνθημα και ετοιμάζεται να μας οδηγήσει σε ένα δεκαήμερο γεμάτο κέφι και χορό! Το Λεμεσιανό Καρναβάλι επιστρέφει μετά από δύο χρόνια, χωρίς περιορισμούς, ακόμα πιο δυναμικά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που ξεκινά την Τσικονπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 26 του μήνα, με την μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

NEWS
Σε λειτουργία το εργοστάσιο βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής νερού Δυτικής Λεμεσού

27/01/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας ανακοινώνει ότι το Εργοστάσιο Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού Δυτικής Λεμεσού έχει τεθεί σε λειτουργία και τα υποστατικά εντός μιας μεγάλης περιοχής του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών και περιοχών του Δήμου Λεμεσού και της Κοινότητας Πάνω Πολεμιδιών μπορούν να συνδεθούν με το Δημόσιο Αποχετευτικό Σύστημα Λυμάτων.

NEWS
Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς: Μοίρασε δώρα και εισέπραξε αγάπη και χαμόγελα (ΦΩΤΟ)

26/01/2023

Με την ευκαιρία του νέου έτους και μέσα σε ένα γιορτινό πνεύμα αγάπης και προσφοράς, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου, μοίρασε σήμερα το πρωί 26 Ιανουαρίου δωράκια σε παιδιά των Δημόσιων Νηπιαγωγείων του Δήμου.

NEWS
«Το μη χείρον βέλτιστον»

26/01/2023

Άρθρο Δημάρχου Δερύνειας κ. Άντρου Γ. Καραγιάννη

NEWS
Εναρκτήρια συνάντηση για το "XR4ED Extended Reality for Education"

26/01/2023

Το Κέντρο Αριστείας CYENS είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εναρκτήρια συνάντηση για το XR4ED Extended Reality for Education, ένα έργο δράσης καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Innovation Action Horizon Europe, και συντονίζεται από τον καθηγητή Φώτη Λιαροκάπη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μεταξύ 19-20 Ιανουαρίου 2023 στη Λευκωσία. 

NEWS
Νέες εργασίες ανακοινώνει το ΣΑΛΑ για το αντιπλημμυρικό έργο στη Λεμεσό

26/01/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού, από τις 26 Ιανουαρίου 2023 μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2023, θα διεξάγονται εργασίες στις νότιες λωρίδες της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού μεταξύ των οδών Νίκου Παττίχη και Κυθαίρωνος, στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών.

NEWS
«Πράσινη Πόλη της Κύπρου» και το 2022 η Λεμεσός

25/01/2023

Τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» εξασφάλισε και για το 2022 ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων Κύπρου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'NEWS')

Διαφημιστείτε εδώ