ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Πράσινη Πόλη της Κύπρου» και το 2022 η Λεμεσός

25/01/2023

Τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» εξασφάλισε και για το 2022 ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων Κύπρου.

 

Ο Δήμος Λεμεσού βραβεύτηκε αφού έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, για τα έργα «Δωρεάν Park and Ride» στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές» και «Ανάπλαση 4 Πλατειών στην Λεμεσό» στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» αντίστοιχα. Το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου έγινε και η τελετή βράβευσης στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να απευθύνει συγχαρητήρια σε διοργανωτές, νικητές και συμμετέχοντες, που με τις δράσεις και έργα τους συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και την κοινή προσπάθεια όσον αφορά την προστασία του
περιβάλλοντος.Park and Ride

Είναι μια υπηρεσία πρωτοποριακή, που δίδει τη δυνατότητα στους δημότες της Λεμεσού, μέσω δύο κυκλικών διαδρομών, να μετακινούνται στην πόλη για να κάνουν τις δουλειές τους, χωρίς να ανησυχούν για την κίνηση, τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, το κόστος των καυσίμων και το οδυνηρό ενδεχόμενο μιας κλήσης από την Τροχονομία. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΕΜΕΛ, μέσω της υπηρεσίας αυτής δίδεται η ευκαιρία στους πολίτες να σταθμεύουν δωρεάν το αυτοκίνητο τους στο χώρο στάθμευσης στην οδό Επαμεινώνδα και στη συνέχεια να εξυπηρετούνται με μικρά, άνετα λεωφορεία και να μετακινούνται μέσα στο κέντρο πόλης κάθε 15-20 λεπτά. Η εφαρμογή και λειτουργία της υπηρεσίας Park and Ride επικεντρώνεται στα οφέλη προς το κοινωνικό σύνολο και την ανακούφιση της πόλης από την συγκοινωνιακή επιβάρυνση. Λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, σημαίνει λιγότερη μόλυνση, λιγότερος θόρυβος και περισσότερος χρόνος για τις πραγματικές προτεραιότητες της ζωής. Η υπηρεσία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο άλμα για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό και η χρήση της γίνεται από πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές καθημερινά.Ανάπλαση 4 πλατειών στη Λεμεσό

Η ανάπλαση των 4 πλατειών (Αναγέννησης, Τίτη Κουδουνάρη, Φιλελλήνων, Μιχάλη Κακογιάννη) σε συνοικίες της Λεμεσού συνέδραμε στη βελτίωση της εικόνας, την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της βελτίωσης της ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αποτελούν χώρους κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας, όπου αναπτύσσονται
κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες. Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας, σε ΑμεΑ και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής να γυμνάζονται συστηματικά και δωρεάν, σε ένα εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προγραμματική περίοδο 2014- 2020.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παράδοση παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρίες

05/12/2023

Το Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023 ο Δήμος Αγλαντζιάς και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος ΜΙΚΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ διοργάνωσαν τελετή παράδοσης παιχνιδιών για παιδιά με αναπηρίες στο πάρκο "Σπύρος Κυπριανού" στην Αγλαντζιά, στο πλαίσιο της εκστρατείας "Κούνιες αγάπης/ Κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι". 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργασίες στην οδό Γλάδστωνος, από την Τζαμούδα μέχρι τον Πεντάδρομο

05/12/2023

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, από την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, θα εκτελούνται εργασίες στην οδό Γλάδστωνος, από την Τζαμούδα μέχρι τον Πεντάδρομο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προγράμματα για την ευεξία και την υγεία των ατόμων τρίτης ηλικίας του Πολυδύναμου Κέντρου Λευκωσίας

04/12/2023

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας προσφέρει καθημερινά προγράμματα υγείας, ευεξίας και ψυχαγωγίας στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Τα μέλη μας με χαρά συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα και ευχαριστούμε τους μαθητές και φοιτητές για την προσφορά τους. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λάρνακα: Δωρεάν στάθμευση για την περίοδο των γιορτών

04/12/2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας για εξυπηρέτηση των συνδημοτών και επισκεπτών στη Λάρνακα, ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2024 (συμπεριλαμβανομένων αμφοτέρων των ημερομηνιών), η στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης (παρκόμετρα και μηχανές pay and display) στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, Λεωφόρο Τάσου Μητσόπουλου και Περιοχή Μακένζι, θα είναι δωρεάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
3ήμερο Hackathon για νέους στο ΚΕΕΑΕΔ!

04/12/2023

Το τριήμερο 17 - 19 Νοεμβρίου 2023, στο ΚΕΕΑΕΔ του Πολυδύναμου Κέντρου Δήμου Λευκωσίας 39 νέες και νέοι είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν σε ομάδες και να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες που ανταποκρίνονται σε σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στη Λεμεσό αναβαθμίζει το σύστημα της - Σημαντική ανακοίνωση

30/11/2023

Αύριο Παρασκευή 1/12/2023 από τις 14:00-18:00 η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μόνο ως αναγνωστήριο, λόγω αναβάθμισης του συστήματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δείτε που μπορείτε να παρκάρετε για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και την Παραμυθούπολη στη Λευκωσία

30/11/2023

Σας περιμένουμε να επισκεφθείτε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στη Λαϊκή Γειτονιά και την Παραμυθούπολη στον Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης Νταβίλα για μοναδικές χριστουγεννιάτικες βόλτες στο κέντρο της πόλης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Κατασκευή υπερυψωμένης διάβασης στην οδό Κάσου στoυς Αγίους Ομολογητές

30/11/2023

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι τμήμα της οδού Κάσου στην ενορία Αγίων Ομολογητών θα παραμείνει κλειστό για την κυκλοφορία το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2023 για την κατασκευή υπερυψωμένης διαβάσεων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εγκαινιάστηκε η νέα αίθουσα συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας

30/11/2023

Ο Δήμος Λευκωσίας πραγματοποίησε τα εγκαίνια της νέας αίθουσας συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, καθώς και τη διατηρητέα οικοδομή στο προαύλιο του Δημαρχείου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο  Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος τέλεσε αγιασμό.  

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΤΑΛ προωθεί το γλυκό κρασί της Κύπρου, την κουμανδαρία μέσα από το project «ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»

29/11/2023

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ) συμμετέχει ως εταίρος στο έργο ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2014- 2020.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ