ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



O Καδής διαπιστώνει αύξηση στην τιμή του κρέατος

22/12/2022

Μετά την επίσκεψή του στην υπεραγορά ΜΕΤΡΟ στον Στρόβολο, ο κ. Καδής σημείωσε ότι, αυτή του η «συμβολική» βόλτα αποσκοπούσε στο να δουν από κοντά την κατάσταση της αγοράς και ιδιαίτερα τα προϊόντα που βρίσκονται κάτω από την εποπτεία του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

 

«Ικανοποίηση» για την ποιότητα και για την επάρκεια των προϊόντων στην κυπριακή αγορά εξέφρασε την Πέμπτη ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, μετά από επίσκεψη σε υπεραγορά στη Λευκωσία στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Οι τιμές στα φθαρτά είναι «ικανοποιητικές», ανέφερε, για την κατάσταση στην αγορά γενικά, ενώ είπε ότι υπάρχει αύξηση στην τιμή του κρέατος σε σχέση με πέρσι, λόγω της μεγάλης αύξησης στο κόστος παραγωγής.

Συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, Αντρούλλα Γεωργίου και τον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Χριστόδουλο Πίπη, ο Υπουργός πέρασε από την φρουταγορά, την κάβα, το κρεοπωλείο, και την ψαραγορά του καταστήματος, ενώ σταμάτησε και στα τυροκομικά, κοιτάζοντας τις διάφορες συσκευασίες ΠΟΠ χαλουμιού και άλλων προϊόντων.

«Η γενική μας διαπίστωση είναι ότι, τόσο από πλευράς επάρκειας όσο και από πλευράς ποιότητας, είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση, υπάρχει αφθονία προϊόντων, και επιλογών και η ποιότητα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο», είπε ο κ. Καδής σε δηλώσεις του μετά την περιήγησή του στην υπεραγορά. Πρόσθεσε ότι, αυτό, δεν αναμενόταν να το πει ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, αλλά ότι είναι κάτι που ελέγχουν συστηματικά οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους τις οποίες και ευχαρίστησε για την συνδρομή τους.

«Μέσα από αυτούς τους ελέγχους, διαπιστώνεται ότι τα προϊόντα που φτάνουν στο πιατο του κύπριου καταναλωτή είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν πρέπει να φοβάται καθόλου ο καταναλωτής ως προς την ποιότητα των προϊόντων», είπε ο Υπουργός.

Ως προς τις τιμές, είπε ότι η διαπίστωση είναι ότι λόγω της καλοκαιρίας, «είναι ικανοποιητικές» οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, κυρίως, στις ντομάτες, τα αγγουράκια, στα φθαρτά. «Σε σχέση με πέρυσι έχουμε μια αύξηση στα κρέατα και αυτό είναι φυσιολογικό λόγω της μεγάλης αύξησης στο κόστος παραγωγής», πρόσθεσε. Σίγουρα, πρόσθεσε, είναι μειωμένες οι εισαγωγές από το εξωτερικό λόγω της αύξησης στην τιμή και στο κόστος της παραγωγής.

Σημείωσε επίσης, ότι είναι με «με μεγάλη ικανοποίηση», που ενημερώθηκαν και από την συγκεκριμένη υπεραγορά, ότι εφαρμόζεται πλέον μια πρόνοια που έχει περάσει στη νομοθεσία για την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών όπου μέσα σε ένα μήνα από την παράδοση των αγροτικών προϊόντων, οι προμηθευτές και κατ’ επέκταση οι αγρότες πληρώνονται. «Ήταν κάτι το οποίο δεν διασφαλιζόταν προηγουμένως τώρα με βάση τη νομοθεσία διασφαλίζεται και φαίνεται ότι εφαρμόζεται», σημείωσε ο κ. Καδής.

Κλείνοντας, είπε, ότι, γενικότερα φεύγουν από αυτή την περιοδεία, «πλήρως ικανοποιημένοι» και για την ποιότητα και για την επάρκεια των προϊόντων και ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο, «Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και να περάσουν όμορφα μέσα στις μέρες που έρχονται».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιστρέφει το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο για 2η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό

18/04/2024

Το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, Cyprus Forum Cities, επιστρέφει, για 2 η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, στις 18-19 Απριλίου 2024. Ένα διήμερο φόρουμ με συζητήσεις υψηλού επιπέδου για την ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων, που διοργανώνεται από το Oxygen for Democracy σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΑΛΑ: Τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023

18/04/2024

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ενημερώνει ότι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023, πριν την επιβολή πρόσθετης επιβάρυνσης 10%, είναι στις 20/4/2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στον Άγιο Ανδρέα

18/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι η Λεωφόρος Μάρκου Δράκου και οι οδοί Χαράλαμπου Μούσκου και Ρίμινι στην ενορία Αγίου Ανδρέα θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Κατασκευαστικές εργασίες στους Άγιους Ομολογητές

16/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 η ώρα 7:00 π.μ., θα παραμείνει κλειστή στην τροχαία κίνηση η οδός Παπανικολή και τμήμα της οδού Κρέοντος (από την οδό Καρπενησίου μέχρι την οδό Παπανικολή) για περίοδο 9 - 10 εβδομάδων, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του Έργου «Κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 28 – Άγιοι Ομολογητές».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Δήμο Λευκωσίας

16/04/2024

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών

16/04/2024

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών κηρύσσοντας γενική εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τεμαχίων και άλλων ανοικτών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους και για την απομάκρυνση όλων των χόρτων και άλλων άχρηστων αντικειμένων από αυτά σε αδειοδοτημένη μονάδα παραλαβής αποβλήτων, μέχρι την 8η Μαΐου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

15/04/2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, στο Οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α.) στη Λάρνακα, η παρουσίαση του βιβλίου "Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας".

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σήμερα το Blue Limassol Forum 2024: Στο επίκεντρο η αποστολή της ΕΕ για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις

15/04/2024

Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 17:00 μ.μ., ο Δήμος Λεμεσού και το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνουν το Blue Limassol Forum 2024 “Limassol, an EU Mission City 2030: Actions on Coast & Sea to improve quality of life” στο Πανεπιστήμιο Frederick.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΈΦυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος Έλληνας ηθοποίος Γιάννης Φέρτης - Αύριο η κηδεία του

15/04/2024

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Γιάννη Φέρτη, του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή 14 Απριλίου, σε ηλικία 86 ετών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Γερμασόγεια, λόγω προβλήματος στον κεντρικό αγωγό

15/04/2024

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ανακοινώνει ότι λόγω απρόβλεπτου συμβάντος στον κεντρικό αγωγό του Διυλιστηρίου Λεμεσού που προμηθεύει νερό τιςδεξαμενές του Συμβουλίου στη περιοχή Σφαλαγγιώτισσας και Γερμασόγειας,  έχει γίνει διακοπή νερού από την οποία επηρεάζεται άμεσα η περιοχή βόρεια της οδού Πατρών (οικόπεδα Χαράκη) στη Γερμασόγεια.   

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ