ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Φυλάκιση σε 97χρονη Γερμανίδα για εμπλοκή σε δολοφονία χιλιάδων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

20/12/2022

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε μια 97χρονη για εμπλοκή στη δολοφονία περισσότερων από 11.000 ανθρώπων κατά την περίοδο που εργαζόταν ως δακτυλογράφος σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NDR και άλλα ΜΜΕ. 

 

Το περιφερειακό δικαστήριο στη βόρεια πόλη Itzehoe επέβαλε στην Irmgard Furchner ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Καταδικάστηκε σύμφωνα με το δίκαιο ανηλίκων, λόγω του γεγονότος ότι ήταν μόλις 18 ετών την εποχή των εγκλημάτων.

Εργάστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Stutthof την περίοδο 1943-1945.

Η έναρξη της δίκης της Furchner καθυστέρησε τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν διέφυγε της σύλληψης. Συνελήφθη όμως λίγες ώρες αργότερα.

Περίπου 65.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα και τις ασθένειες ή στον θάλαμο αερίων στο στρατόπεδο Stutthof κοντά στο Γκντανσκ, στη σημερινή Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Κατασκευαστικές εργασίες στους Άγιους Ομολογητές

16/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 η ώρα 7:00 π.μ., θα παραμείνει κλειστή στην τροχαία κίνηση η οδός Παπανικολή και τμήμα της οδού Κρέοντος (από την οδό Καρπενησίου μέχρι την οδό Παπανικολή) για περίοδο 9 - 10 εβδομάδων, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του Έργου «Κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 28 – Άγιοι Ομολογητές».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Δήμο Λευκωσίας

16/04/2024

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών

16/04/2024

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών κηρύσσοντας γενική εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τεμαχίων και άλλων ανοικτών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους και για την απομάκρυνση όλων των χόρτων και άλλων άχρηστων αντικειμένων από αυτά σε αδειοδοτημένη μονάδα παραλαβής αποβλήτων, μέχρι την 8η Μαΐου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

15/04/2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, στο Οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α.) στη Λάρνακα, η παρουσίαση του βιβλίου "Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας".

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σήμερα το Blue Limassol Forum 2024: Στο επίκεντρο η αποστολή της ΕΕ για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις

15/04/2024

Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 17:00 μ.μ., ο Δήμος Λεμεσού και το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνουν το Blue Limassol Forum 2024 “Limassol, an EU Mission City 2030: Actions on Coast & Sea to improve quality of life” στο Πανεπιστήμιο Frederick.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΈΦυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος Έλληνας ηθοποίος Γιάννης Φέρτης - Αύριο η κηδεία του

15/04/2024

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Γιάννη Φέρτη, του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή 14 Απριλίου, σε ηλικία 86 ετών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Γερμασόγεια, λόγω προβλήματος στον κεντρικό αγωγό

15/04/2024

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ανακοινώνει ότι λόγω απρόβλεπτου συμβάντος στον κεντρικό αγωγό του Διυλιστηρίου Λεμεσού που προμηθεύει νερό τιςδεξαμενές του Συμβουλίου στη περιοχή Σφαλαγγιώτισσας και Γερμασόγειας,  έχει γίνει διακοπή νερού από την οποία επηρεάζεται άμεσα η περιοχή βόρεια της οδού Πατρών (οικόπεδα Χαράκη) στη Γερμασόγεια.   

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου “Mobi – Chair” στη παραλία Μακένζυ της Λάρνακας

12/04/2024

Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου "Mobi - Chair", οι οποίες επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, παραδόθηκαν την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 στην παραλία Μακένζι της Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στο Καϊμακλί

12/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι οι οδοί Γορτυνίας, Δώριδος, Κρόνου, Ανδρομάχης, Νέστορος, Ανταίου, Ιωαννίκιου Μοναχού και  Β. Βουλγαροκτόνου στην ενορία Καϊμακλίου θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της Α' Φάσης του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας

12/04/2024

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, ανακοινώνει ότι οι εργασίες για το Έργο και Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄, συνεχίζονται κανονικά.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ