ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Wolt: Με το νέο μοντέλο, οι μέσες ωριαίες απολαβές αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες έξι εβδομάδες

16/12/2022

Με το νέο μοντέλο, οι μέσες ωριαίες απολαβές αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες έξι εβδομάδες και κυμαίνονται πλέον στα 8,5 ευρώ, αναφέρει η Wolt, σχετικά με το θέμα που απασχόλησε τη δημοσιότητα μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των διανομένων.

 

H ανακοίνωση της Wolt:

Σχετικά με το θέμα που απασχόλησε σήμερα τη δημοσιότητα θα θέλαμε από την πλευρά της Wolt να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Στην Κύπρο η Wolt συνεργάζεται με εταιρείες διαχείρισης στόλου και αυτοαπασχολούμενους διανομείς. Μέσω των δύο αυτών μορφών συνεργασίας, περισσότεροι από 2.800 διανομείς είχαν, εντός του 2022, την ευκαιρία να αποκτήσουν εισόδημα.

Περισσότερο από το 80% των διανομέων που εξυπηρετούν παραγγελίες της Wolt εργάζονται σε εταιρείες διαχείρισης στόλου, η πλειοψηφία των οποίων παρέχει υπηρεσίες διανομής και σε άλλες πλατφόρμες. Η Wolt, μέσω των συμβολαίων που συνάπτει με τις εταιρείες αυτές, απαιτεί τη συμμόρφωση με όλους τους σχετικούς νόμους και διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει τη συνεργασία αν διαπιστωθεί κάτι μη νόμιμο, πράγμα που έχει κάνει στο παρελθόν. Το μοντέλο εργασίας έχει εξηγηθεί επαρκώς και στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εργασίας.

Αναφορικά με ανησυχίες που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την αμοιβή για κάθε παραγγελία: Με το νέο μοντέλο, οι μέσες ωριαίες απολαβές αυξάνονται σταθερά τις τελευταίες 6 εβδομάδες και κυμαίνονται πλέον στα 8,5 €. Πιστεύουμε ότι το νέο μοντέλο είναι πιο δίκαιο καθώς αμείβει κάθε διανομή με γνώμονα την πραγματική προσπάθεια που καταβάλλεται για την ολοκλήρωσή της.

Κάθε διανομέας βλέπει πάντοτε την τιμή της διανομής εκ των προτέρων και έχει το δικαίωμα να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει, χωρίς μάλιστα κανένα περιορισμό ως προς τον αριθμό των απορρίψεων.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή της διανομής: η ώρα, η απόσταση, η προσβασιμότητα στον έμπορο ή τον πελάτη και η διαθεσιμότητα των διανομέων. Ορισμένες φορές επηρεάζουν και οι καιρικές συνθήκες, γι’ αυτό και οι αμοιβές είναι δυναμικές καθώς ανταποκρίνονται στους διαφορετικούς παράγοντες. Ως αποτέλεσμα, κάποιες παραγγελίες πληρώνονται πλέον περισσότερο και άλλες λιγότερο από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν.

Στη Wolt σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε διανομέα να εκφράσει την άποψή του. Ο λόγος για τον οποίο ανεστάλησαν συγκεκριμένοι λογαριασμοί διανομέων είναι η αποδοχή παραγγελιών χωρίς να πραγματοποιείται η παράδοση και ως εκ τούτου, έπρεπε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της πλατφόρμας και η εξυπηρέτηση του πελάτη.

Αποτελεί πάντα προτεραιότητά μας η διασφάλιση μιας δίκαιης και αποδοτικής συνεργασίας με τους συνεργάτες μας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της Wolt.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία ο Αγώνας Ακρίβειας και η τελετή βραβείων "Jim Swallow" που διοργάνωσε η Λ.Ι.Κ.Ο.Κ

28/03/2024

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, η Λέσχη Ιστορικών & Κλασικών Οχημάτων Κύπρου και το Μουσείο Ιστορικών & Κλασικών Αυτοκινήτων Κύπρου, διοργάνωσαν  τον Αγώνα Ακρίβειας Jim Swallow , πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Κλασικών Οχημάτων ΨΑΛΤΗΣ ανταλλακτικά – ΕΝΕΟΣ λιπαντικά 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο ΣΑΚ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου

14/03/2024

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2024 στο εστιατόριο Fat Fish στη Λεμεσό το δείπνο που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου προς τιμήν των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης για τα άτομα με ΔΕΠ/Υ και νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Στήριξης

13/03/2024

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2024, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη: “Αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης για τα άτομα με ΔΕΠ/Υ  και τα νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Στήριξης”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας για το θερινό ωράριο του Προσωρινού Πράσινου Σημείου

13/03/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι από τις 2/4/2024 μέχρι και τις 30/09/2024, τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο του Προσωρινού Πράσινου Σημείου το οποίο έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας: Καθαρή γειτονιά. Πράσινος Στρόβολος

12/03/2024

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαριότητας «Καθαρή γειτονιά. Πράσινος Στρόβολος» προχωρεί με καθαρισμό οικοπέδων και ανοικτών χώρων, όπως επίσης και με τον καθαρισμό πεζοδρομίων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Ώρα της Γης 2024 και στον Δήμο Λάρνακας. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

12/03/2024

 Ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους δημότες του όπως όπως πράξουν το ίδιο και στα σπίτια τους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν τον πλανήτη μας. Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30 – 21:30, σβήνοντας τα φώτα στα Κεντρικά του Γραφεία. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στη Λάρνακα

12/03/2024

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στον εκδρομικό χώρο Τεκκέ. Ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα ενώ η ημέρα θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια, τσιαττιστά, χορούς, παιγνίδια και δραστηριότητες για παιδιά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιδιόρθωση του πλακόστρωτου στην είσοδο της οδού Λήδρας και δρόμων στην εντός των τειχών πόλη

07/03/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι λόγω εργασιών επιδιόρθωσης του πλακόστρωτου στην είσοδο της οδού Λήδρας (από την πλευρά της πλατείας), η είσοδος  θα παραμείνει κλειστή από την Παρασκευή 8 Μαρτίου από τις 6 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 η ώρα 10 το πρωί. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το ραδιόφωνο του ΤΕΠΑΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

07/03/2024

Το Κοινοτικό Ραδιόφωνο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), «Cut Radio 95.2», διοργανώνει έναν ξεχωριστό ραδιομαραθωνίο ζωντανών εκπομπών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με τίτλο «Συνδυάζοντας Κόσμους: Η Συμβολή των Γυναικών σε Κοινωνία και Επιστήμη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση του Παλαιού ΓΣΠ

07/03/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι τμήμα της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ευαγόρου στη Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Παύλου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μενάνδρου, θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών ανάπλασης του Παλαιού ΓΣΠ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ