ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Φαντασμαγορική η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Διάκοσμου του Δήμου Αγίας Νάπας

21/11/2022

Mε μία φαντασμαγορική τελετή και την Πλατεία του Λιμανιού να «βουλιάζει» από τις χιλιάδες κόσμου φωταγωγήθηκε ο Χριστουγεννιάτικος Διάκοσμος του Δήμου Αγίας Νάπας.

 

Μια ξεχωριστή, μαγική βραδιά έζησαν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου οι χιλιάδες  ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που παρέστησαν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Λιμανάκι όπου απόλαυσαν το υπερθέαμα για την τελετή φωταγώγησης της Αγίας Νάπας  η οποία σηματοδότησε  την έναρξης της χριστουγεννιάτικης περιόδου.



Ο σπουδαίος ΄Ελληνας τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης  και οι Kings ερμήνευσαν τις επιτυχίες τους και άλλα γνωστά τραγούδια ξεσηκώνοντας το κοινό, ενώ της συναυλίας προηγήθηκαν γνωστά Χορευτικά Σχήματα, τα οποία παρουσίασαν εκπληκτικές χορευτικές παραστάσεις.  



Με τη συνοδεία του ΄Αη Βασίλη και των Μασκότ της Ντίσνεϊ διεξήχθη κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου ο γιορτινός μαραθώνιος και καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικού Σχολείου Αγίας Νάπας - Αντώνης Τσόκκος και Δημόσιου Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αγίας Νάπας, περίπτερα με διάφορες κατασκευές και εδέσματα προς πώληση για φιλανθρωπικό σκοπό ενώ ο ΄Αη Βασίλης μέσα από το σπιτάκι του μοίραζε στους μικρούς του φίλους διάφορα δώρα. 



Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννη Καρούσου, των Ιερέων του Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με το πάτημα ενός κουμπιού φωταγώγησε τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, ο οποίος καλύπτει και φωτίζει την Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριού, την Πλατεία Αγίου Γεωργίου με το Χριστουγεννιάτικο χωριό, τη Φάτνη, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο,  κεντρικούς δρόμους και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.



Στο χαιρετισμό του ο κ. Ζαννέττου τόνισε ότι  ο Δήμος Αγίας θέλοντας να προσδώσει σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες, να στολιστεί η πόλη και να οργανωθεί όσο πιο εντυπωσιακά γίνεται το πρόγραμμα της αποψινής βραδιάς. Ο Δήμος Αγίας Νάπας πρόσθεσε  είναι πλέον  ο μοναδικός προορισμός για τουρισμό και πολιτισμό και αυτό συνέχισε «το αποδείξαμε μέσα από τις κρίσεις, δεν τα βάλαμε κάτω, δεν ξεχάσαμε, αντιθέτως υλοποιούμε αναβαθμίζουμε τις πολιτιστικές μας υπηρεσίες κι όχι μόνο.



«‘Ολες τις εορτές και όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε είναι για να θυμόμαστε εμείς οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικρότεροι έτσι ώστε να μεταδίδονται τα έθιμα, η πίστη μας, η θρησκεία μας στις μελλοντικές γενεές».



Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, όλα τα σχήματα και Οργανωμένα σύνολα που έλαβαν μέρος όπως επίσης και όλους όσους συμμετείχαν με την πώληση και την παρασκευή προϊόντων και εδεσμάτων, την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κυρία Μαρία Τοφινή Τσαντίλα και όλο το προσωπικό για τις προσπάθειες που κατέβαλαν έτσι ώστε «να απολαμβάνουμε όλοι εμείς απόψε αυτή την όμορφη βραδιά».



«Να είστε σίγουροι» είπε ο κ. Ζαννέττου «ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ανακοινώσουμε ενδιάμεσα κι άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε αυτό το χώρο πριν τις 25/12» και ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος στο Διεθνή Διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize

25/04/2024

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο Μουσείο Νερού του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) στη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ στη Λεμεσό, η εκδήλωση επιλογής της Κυπριακής συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Stockholm Junior Water Prize SJWP, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνουν δρόμοι στη Λάρνακα το Σάββατο του Λαζάρου

25/04/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 στο κέντρο της πόλης, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι όποιες αφορούν το κλείσιμο των πιο δρόμων:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Το Ταξίδι της Επιχείρησης» από το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας

25/04/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας συνεχίζει να πρωτοπορεί καλλιεργώντας τις επιχειρηματικές δεξιότητες και την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Δήμου Γερμασόγειας για τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Κέντρου Φροντίδας Μητρότητας

25/04/2024

Στη δημιουργία Πανεπιστημιακού Κέντρου Φροντίδας Μητρότητας και παροχής Κοινοτικής Μαιευτικής, προχωρούν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Γερμασόγειας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
"Συγχρονίζοντας την Ιστορία" : Έκθεση της Τούλας Λιασή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας

24/04/2024

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας παρουσιάζει την έκθεση της Τούλας Λιασή Συγχρονίζοντας την Ιστορία, στην οποία θα παρουσιαστούν περισσότερα από 55 εικαστικά έργα (πίνακες, φωτογραφίες, βίντεο, και εγκαταστάσεις).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δωρεάν στάθμευση στη Λάρνακα ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

23/04/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι, για εξυπηρέτηση των συνδημοτών και επισκεπτών στη πόλη, από την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 5 Μάϊου 2024, η στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης (παρκόμετρα και μηχανές pay and display), στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης όπως επίσης στους Δημοτικούς Χώρους Λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου και περιοχής Μακένζι, θα είναι δωρεάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου Λάρνακας

19/04/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα 15 μέχρι 19/04/2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λευκωσίας: Κατασκευαστικές εργασίες της ΑΗΚ στις οδούς Σαπφούς και Αρχαγγέλου Μιχαήλ

19/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι τμήμα (περίπου 170 μέτρων) της οδού Σαπφούς στην εντός των τειχών Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Σόλωνος μέχρι και μέρους του τεμαχίου με αρ.66, θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι λόγω κατασκευαστικών εργασιών που θα διεξάγει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο

19/04/2024

Η Κοινοπολιτεία και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στη Λάρνακα, με σκοπό την ενίσχυση διακυβέρνησης για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία και τη στήριξη της επιστημονικής έρευνας για την προστασία των ωκεανών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιστρέφει το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο για 2η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό

18/04/2024

Το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, Cyprus Forum Cities, επιστρέφει, για 2 η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, στις 18-19 Απριλίου 2024. Ένα διήμερο φόρουμ με συζητήσεις υψηλού επιπέδου για την ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων, που διοργανώνεται από το Oxygen for Democracy σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ