ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Σε συνεχή πορεία ανάπτυξης το ΤΕΠΑΚ, ανέφερε ο Πρύτανης

31/10/2022

Μιλούσε στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Κτηρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

 

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) άλλαξε και βρίσκεται σε μια συνεχή πορεία ανάπτυξης, η οποία περνά πλέον και από την Πάφο, ανέφερε στις 27 Οκτωβρίου από την Πάφο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σημειώνοντας ότι το ΤΕΠΑΚ εξελίσσεται σε ένα φιλόδοξο, τολμηρό και εξωστρεφές πανεπιστημιακό ίδρυμα.



Ο Πρύτανης μιλούσε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πάφου για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου του Κτηρίου της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, στην παρουσία και του Προέδρου της
Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη.

«Είναι με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που είμαστε σήμερα συμμέτοχοι σε μια στιγμή ορόσημο για το Πανεπιστήμιο μας. Η κατάθεση του θεμέλιου λίθου στο κτίριο της νέας Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας, αποδεικνύει ότι η υλοποίηση της συμφωνίας μας με το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε φάση πλήρους υλοποίησης. Και ήδη βλέπουμε όλοι τα πρώτα αποτελέσματα», επεσήμανε.



Ανέφερε πως «για να είμαστε σήμερα εδώ, εργαστήκαμε συγκροτημένα, στο πλαίσιο των θεσμικών διαδικασιών, με σοβαρότητα και με αποφασιστικότητα», προσθέτοντας πως «αναγνωρίζουμε τη στήριξη της Πολιτείας στους αναπτυξιακούς μας σχεδιασμούς,
τις δεσμεύσεις της για την οικονομική στήριξη της προσπάθειας αυτής και την εμπιστοσύνη που έμπρακτα επιδεικνύει στο ΤΕΠΑΚ».

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Παιδείας, διαβεβαιώνοντάς ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να εκπληρώσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί».



«Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινοβουλευτικές ομάδες, για την αποτελεσματική συνεργασία μας, η οποία οδήγησε στην έγκαιρη έγκριση από τη Βουλή των
Αντιπροσώπων όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων που απαιτούνταν, για την ίδρυση της νέας Σχολής που θα στεγαστεί στην Πάφο, την ίδρυση των δυο νέων ακαδημαϊκών Τμημάτων και την ένταξη του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ», πρόσθεσε.

Ανέφερε περαιτέρω πως «η συμβολή του Δήμου Πάφου και των στελεχών του -και οφείλω να πω προσωπικά του Δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος- ήταν και είναι καθοριστική σε όλα τα στάδια της συνεργασίας μας».

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Καθηγητής Ζαφείρης, « ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου, το Συμβούλιο και τη Σύγκλητο του Πανεπιστήμιου γιατί η στήριξη τους ήταν απαραίτητος παράγοντας για την επιτυχία του κοινού μας εγχειρήματος. Ιδιαίτερη
αναφορά θέλω να κάνω στα Ακαδημαϊκά μέλη του Πανεπιστημίου μας, ειδικότερα τον κοσμήτορα και τα στελέχη της νέας σχολής, που μεθοδικά εργάζονται για να πετύχουμε όσα έχουν συμφωνηθεί και στα διοικητικά στελέχη του ΤΕΠΑΚ που υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών υποστηρίζουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από
ιδρύσεως του Πανεπιστημίου μας».

Στο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης ανέφερε ακόμη πως «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γιατί μέσα από την πορεία του το ΤΕΠΑΚ εξελίσσεται σε ένα φιλόδοξο, τολμηρό και εξωστρεφές πανεπιστημιακό ίδρυμα που παράγει και μεταδίδει
επιστημονική γνώση και συμβάλλει στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στην ευημερία του λαού μας».

«Έχουμε αποδείξει ότι η γνώση, δεν μπορεί να περιοριστεί σε τοπικά όρια και έχει αξία μόνο όταν γίνεται κτήμα της κοινωνίας και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και προσφέρει λύσεις. Θα συνεχίσουμε με ανοικτό μυαλό και εξωστρέφεια να επιδιώκουμε εκείνες τις στρατηγικές συνεργασίες που θα αποδώσουν υψηλές συνέργειες και επικεντρώνονται σε τομείς ενδιαφέροντος της Κυπριακής οικονομίας», σημείωσε.

Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, « έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για σχεδιασμό των κτηριακών αναγκών μας, ως απαραίτητη προϋπόθεση της ανάπτυξης μας. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι έχουμε προχωρήσει στον καταρτισμό δεκαετούς
στρατηγικού πλάνου Ανάπτυξης Υποδομών».

«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, υπολογίζουμε στην ουσιαστική στήριξη της Πολιτείας στην υλοποίηση των σχεδιασμών μας και είμαστε βέβαιοι ότι η ευαισθησία που επιδεικνύεται σε θέματα πανεπιστημιακής ανάπτυξης θα είναι συνεχής και υψηλή».

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ζήλο, για την επιτυχή και εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίηση του έργου, για να είμαστε ξανά εδώ τον Ιούνιο του 2023, γεμάτοι υπερηφάνεια, στα εγκαίνια του κτηρίου της νέας Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου Λάρνακας

19/04/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα 15 μέχρι 19/04/2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λευκωσίας: Κατασκευαστικές εργασίες της ΑΗΚ στις οδούς Σαπφούς και Αρχαγγέλου Μιχαήλ

19/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι τμήμα (περίπου 170 μέτρων) της οδού Σαπφούς στην εντός των τειχών Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Σόλωνος μέχρι και μέρους του τεμαχίου με αρ.66, θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι λόγω κατασκευαστικών εργασιών που θα διεξάγει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο

19/04/2024

Η Κοινοπολιτεία και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στη Λάρνακα, με σκοπό την ενίσχυση διακυβέρνησης για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία και τη στήριξη της επιστημονικής έρευνας για την προστασία των ωκεανών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιστρέφει το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο για 2η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό

18/04/2024

Το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, Cyprus Forum Cities, επιστρέφει, για 2 η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, στις 18-19 Απριλίου 2024. Ένα διήμερο φόρουμ με συζητήσεις υψηλού επιπέδου για την ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων, που διοργανώνεται από το Oxygen for Democracy σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΑΛΑ: Τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023

18/04/2024

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ενημερώνει ότι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023, πριν την επιβολή πρόσθετης επιβάρυνσης 10%, είναι στις 20/4/2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στον Άγιο Ανδρέα

18/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι η Λεωφόρος Μάρκου Δράκου και οι οδοί Χαράλαμπου Μούσκου και Ρίμινι στην ενορία Αγίου Ανδρέα θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Κατασκευαστικές εργασίες στους Άγιους Ομολογητές

16/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 η ώρα 7:00 π.μ., θα παραμείνει κλειστή στην τροχαία κίνηση η οδός Παπανικολή και τμήμα της οδού Κρέοντος (από την οδό Καρπενησίου μέχρι την οδό Παπανικολή) για περίοδο 9 - 10 εβδομάδων, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του Έργου «Κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 28 – Άγιοι Ομολογητές».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Δήμο Λευκωσίας

16/04/2024

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών

16/04/2024

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών κηρύσσοντας γενική εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τεμαχίων και άλλων ανοικτών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους και για την απομάκρυνση όλων των χόρτων και άλλων άχρηστων αντικειμένων από αυτά σε αδειοδοτημένη μονάδα παραλαβής αποβλήτων, μέχρι την 8η Μαΐου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

15/04/2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, στο Οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α.) στη Λάρνακα, η παρουσίαση του βιβλίου "Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας".

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ