ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Σε επιφυλακή οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας ενόψει των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου

31/10/2022

«Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν καταγραφεί πάνω από 100 προειδοποιήσεις για προετοιμασία ένοπλων επιθέσεων στην ισραηλινή επικράτεια»

 

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ενόψει της διενέργειας των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο έξαρσης των ενόπλων επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων στη Δυτική Όχθη και όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τα τοπικά μέσα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν καταγραφεί πάνω από 100 προειδοποιήσεις για προετοιμασία ένοπλων επιθέσεων στην ισραηλινή επικράτεια, στην Ιερουσαλήμ και στην Δυτική Όχθη, με φερόμενους δράστες είτε μέλη της αραβικής μειονότητας της χώρας είτε ενόπλους Παλαιστινίους από την Δυτική Όχθη. 

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι κρατικές αρχές ασφαλείας θεωρούν πως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/10 και ανήμερα των εκλογών την Τρίτη 1/11 εντείνεται ο κίνδυνος εκδήλωσης επεισοδίων εθνοτικής βίας. Ως αποτέλεσμα αυτών των εκτιμήσεων, οι αρχές ασφαλείας με σχετική ανακοίνωσή τους που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ της χώρας, συνιστούν στους πολίτες της χώρας «που διαθέτουν άδεια οπλοκατοχής και έχουν πρόσφατα εκπαιδευθεί στη χρήση τους, να φέρουν τον οπλισμό τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους». 

Σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία, η ημέρα των εκλογών, που είναι πάντα ημέρα Τρίτη, αποτελεί ημέρα αργίας και κατά παράδοση, οι πολίτες της χώρας συνδυάζουν την ημέρα διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας με οικογενειακές εκδρομές στην εξοχή ή με μαζική επίσκεψη σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια. Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και χρόνια έχει θεσμοθετηθεί η δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας των εκλογών.

Λόγω της μεγάλης συχνότητας που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στα κρούσματα βίας μεταξύ Εβραίων και Αράβων στην Δυτική Όχθη και σε συνοικίες του ανατολικού τομέα της Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πρόκειται από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 1η Νοεμβρίου, και για 24 ώρες, θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας οι δίοδοι μετακίνησης από την Δυτική Όχθη προς την ισραηλινή επικράτεια, ως μέτρο αποτροπής πιθανών ένοπλων παλαιστινιακών επιθέσεων ανήμερα των βουλευτικών εκλογών. 

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι αρχές ασφαλείας θα κρίνουν εάν το μέτρο αυτό θα επεκταθεί χρονικά και μετά την πάροδο της 24ωρης εφαρμογής του. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και λόγους εκτάκτου ανάγκης διακομιδής σε ισραηλινό νοσοκομείο, θα επιτρέπεται η έλευση προς την ισραηλινή επικράτεια Παλαιστινίων κατοίκων της Δυτικής Όχθης, κατόπιν σχετικής απόφασης των αρχών ασφαλείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου Λάρνακας

19/04/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα 15 μέχρι 19/04/2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λευκωσίας: Κατασκευαστικές εργασίες της ΑΗΚ στις οδούς Σαπφούς και Αρχαγγέλου Μιχαήλ

19/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι τμήμα (περίπου 170 μέτρων) της οδού Σαπφούς στην εντός των τειχών Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Σόλωνος μέχρι και μέρους του τεμαχίου με αρ.66, θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι λόγω κατασκευαστικών εργασιών που θα διεξάγει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο

19/04/2024

Η Κοινοπολιτεία και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στη Λάρνακα, με σκοπό την ενίσχυση διακυβέρνησης για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία και τη στήριξη της επιστημονικής έρευνας για την προστασία των ωκεανών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιστρέφει το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο για 2η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό

18/04/2024

Το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, Cyprus Forum Cities, επιστρέφει, για 2 η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, στις 18-19 Απριλίου 2024. Ένα διήμερο φόρουμ με συζητήσεις υψηλού επιπέδου για την ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων, που διοργανώνεται από το Oxygen for Democracy σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΑΛΑ: Τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023

18/04/2024

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ενημερώνει ότι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023, πριν την επιβολή πρόσθετης επιβάρυνσης 10%, είναι στις 20/4/2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στον Άγιο Ανδρέα

18/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι η Λεωφόρος Μάρκου Δράκου και οι οδοί Χαράλαμπου Μούσκου και Ρίμινι στην ενορία Αγίου Ανδρέα θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Κατασκευαστικές εργασίες στους Άγιους Ομολογητές

16/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 η ώρα 7:00 π.μ., θα παραμείνει κλειστή στην τροχαία κίνηση η οδός Παπανικολή και τμήμα της οδού Κρέοντος (από την οδό Καρπενησίου μέχρι την οδό Παπανικολή) για περίοδο 9 - 10 εβδομάδων, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του Έργου «Κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 28 – Άγιοι Ομολογητές».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Δήμο Λευκωσίας

16/04/2024

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών

16/04/2024

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών κηρύσσοντας γενική εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τεμαχίων και άλλων ανοικτών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους και για την απομάκρυνση όλων των χόρτων και άλλων άχρηστων αντικειμένων από αυτά σε αδειοδοτημένη μονάδα παραλαβής αποβλήτων, μέχρι την 8η Μαΐου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

15/04/2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, στο Οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α.) στη Λάρνακα, η παρουσίαση του βιβλίου "Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας".

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ