ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Κύπρος και Αρμενία διερευνούν νέους τομείς συνεργασίας λέει ο Φωτίου στην Παγκόσμια Αρμενική Σύνοδο Κορυφής

29/10/2022

Για «αδελφικές σχέσεις» μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας έκανε λόγο ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διασποράς της Αρμενίας, που πραγματοποιείται στο Ερεβάν, ενώ μίλησε και για νέους τομείς συνεργασίας που διερευνώνται.

 

«Η τριμερής συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας είναι η αντανάκλαση των μακροχρόνιων και αδελφικών σχέσεων των χωρών μας. Τα απτά αποτελέσματα της συνεργασίας μας, εξυπηρετούν πάντα τους λαούς των χωρών μας και μας ενθαρρύνουν να αναζητήσουμε περαιτέρω κοινό σχεδιασμό, δράσεις και στρατηγικές», τόνισε ο κ. Φωτίου.

Είπε επίσης ότι «όλοι μας εκτιμούμε θερμά την εξελισσόμενη πολιτική συνεργασία» και τους «αμοιβαία επωφελείς δεσμούς» μεταξύ των τριών χωρών.

«Ενώ η προηγούμενη κληρονομιά των Αρμενίων της Κύπρου είναι ο καλύτερος πρεσβευτής των σχέσεων Κύπρου-Αρμενίας, αυτή τη στιγμή επιδιώκουμε να συμπληρώσουμε αυτή την κληρονομιά διερευνώντας νέους τομείς συνεργασίας», είπε ο Επίτροπος Προεδρίας, προσθέτοντας ότι η Κύπρος έχει περίπου 4.000 Αρμένιους, οι οποίοι αποτελούν «αναπόσπαστο μέρος» της κοινωνίας της.

«Η οργανωμένη διασπορά των χωρών μας έχει αποδείξει στο παρελθόν πόσο ισχυρή και επιδραστική μπορεί να είναι. Η ενέργεια, τα μέσα και το όραμά τους θα μπορούσαν να γίνουν ισχυρά πλεονεκτήματα για τις αντίστοιχες πατρίδες τους», επεσήμανε ο κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι «στις 24 Ιουνίου υπογράψαμε στην Πάτρα Τριμερές Μνημόνιο Συνεννόησης για θέματα που σχετίζονται με τη Διασπορά», το οποίο «ενισχύει και εμβαθύνει περαιτέρω τη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας».

«Χθες, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μέσω της υλοποίησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που αφορούν τη διασπορά, με έμφαση στη νεολαία, τις επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία», είπε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι τρεις πλευρές τόνισαν την ανάγκη να κάνουν έκκληση στις κοινότητες της Διασποράς στις διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο να συνεργαστούν μεταξύ τους».

Καταληκτικά, ο κ. Φωτίου τόνισε «τη σημασία της ενεργού συμμετοχής της ομογενειακής νεολαίας ως μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κοινής μας στρατηγικής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

15/04/2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, στο Οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α.) στη Λάρνακα, η παρουσίαση του βιβλίου "Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας".

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σήμερα το Blue Limassol Forum 2024: Στο επίκεντρο η αποστολή της ΕΕ για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις

15/04/2024

Σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 στις 17:00 μ.μ., ο Δήμος Λεμεσού και το Τμήμα Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick διοργανώνουν το Blue Limassol Forum 2024 “Limassol, an EU Mission City 2030: Actions on Coast & Sea to improve quality of life” στο Πανεπιστήμιο Frederick.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΈΦυγε από τη ζωή ο καταξιωμένος Έλληνας ηθοποίος Γιάννης Φέρτης - Αύριο η κηδεία του

15/04/2024

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Γιάννη Φέρτη, του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή 14 Απριλίου, σε ηλικία 86 ετών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Γερμασόγεια, λόγω προβλήματος στον κεντρικό αγωγό

15/04/2024

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού ανακοινώνει ότι λόγω απρόβλεπτου συμβάντος στον κεντρικό αγωγό του Διυλιστηρίου Λεμεσού που προμηθεύει νερό τιςδεξαμενές του Συμβουλίου στη περιοχή Σφαλαγγιώτισσας και Γερμασόγειας,  έχει γίνει διακοπή νερού από την οποία επηρεάζεται άμεσα η περιοχή βόρεια της οδού Πατρών (οικόπεδα Χαράκη) στη Γερμασόγεια.   

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου “Mobi – Chair” στη παραλία Μακένζυ της Λάρνακας

12/04/2024

Δύο αμφίβια τροχοκαθίσματα τύπου "Mobi - Chair", οι οποίες επιτρέπουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, παραδόθηκαν την Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 στην παραλία Μακένζι της Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στο Καϊμακλί

12/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι οι οδοί Γορτυνίας, Δώριδος, Κρόνου, Ανδρομάχης, Νέστορος, Ανταίου, Ιωαννίκιου Μοναχού και  Β. Βουλγαροκτόνου στην ενορία Καϊμακλίου θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες της Α' Φάσης του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας

12/04/2024

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, ανακοινώνει ότι οι εργασίες για το Έργο και Βελτίωση του Παρακαμπτήριου Δρόμου Γερμασόγειας, Φάση Α΄, συνεχίζονται κανονικά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μια χρονιά τους δημότες του να απέχουν από το έθιμο της “Λαμπρατζιάς”

12/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί για ακόμα μια χρονιά τους δημότες του να απέχουν από το έθιμο της “Λαμπρατζιάς”. Υπενθυμίζεται ότι το άναμμα της “Λαμπρατζιάς”, σύμφωνα με τη νομοθεσία, επισύρει χρηματική ποινή ή ποινή φυλάκισης, σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο βρεθεί ένοχο του αδικήματος αυτού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεκινάνε οι εγγραφές των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

12/04/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγράφων για τα Καλοκαιρινά Προγράμματα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών ηλικίας 5 – 12 ετών από τη Δευτέρα 15 Απριλίου έως 30 Απριλίου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίες διευθετήσεις για τη διοργάνωση του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού 2024

12/04/2024

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της διεξαγωγής του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού 2024, θα ισχύσουν οι πιο κάτω τροχαίες διευθετήσεις:

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ