ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Κεφαλαιαγορά: Οδηγός επενδυτών για ορθή διαχείριση οικονομικών

12/10/2022

Δέκα βήματα για ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας δημοσίευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

 

Δέκα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να ενισχύσει την οικονομική ανθεκτικότητα του, συγκέντρωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) με σκοπό να βοηθήσει το κοινό να ανταπεξέλθει στην ανάγκη για ορθή διαχείριση των προσωπικών χρηματοοικονομικών του πόρων.

Στον Οδηγό Επενδυτών, με θέμα την οικονομική ανθεκτικότητα που βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΚΚ και ο οποίος αποτελεί έναν από τους δύο κεντρικούς πυλώνες των μηνυμάτων της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή 2022, η ΕΚΚ τονίζει πως «η οικονομική ανθεκτικότητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στο πως συμπεριφέρεται κάποιος στα προσωπικά του οικονομικά ζητήματα».

«Πρέπει να καλλιεργείται επί καθημερινής βάσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην περιμένει κανείς να ξεκινήσει τον χρηματοοικονομικό του προγραμματισμό όταν μια τυχόν κρίση έχει ήδη κτυπήσει την πόρτα», υπογραμμίζει.

Αναφέρει επίσης ότι ένα κομπόδεμα για έκτακτη ανάγκη και τα κατάλληλα ασφαλιστικά συμβόλαια μπορούν να παρέχουν μια οικονομική στήριξη και προστασία κατά τη διάρκεια μιας απροσδόκητης οικονομικής κρίσης.

«Βάλτε σωστή προτεραιότητα στις ανάγκες και στις επιθυμίες σας. Πάρτε τον έλεγχο των εξόδων σας. Πάνω απ’ όλα βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε πράξεις οι οποίες μπορεί να δυσχεραίνουν τα οικονομικά σας και να σας κάνουν ευάλωτους», προσθέτει.

Αναφορικά με τα δέκα βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να ενισχύσει την οικονομική ανθεκτικότητα του, η ΕΚΚ αναφέρει πως αυτά είναι ο οικονομικός σχεδιασμός, η κατανόηση που πάνε τα χρήματα σας, η διαφοροποίηση αναγκών και επιθυμιών, η μείωση ή εξάλειψη του προσωπικού χρέους, η αύξηση των οικονομικών γνώσεων, η δημιουργία επαρκούς ταμείου έκτακτης ανάγκης, το συμβόλαιο επαρκούς ασφάλειας ζωής, η προστασία από οικονομικές απάτες που ελλοχεύουν από το διαδίκτυο και όχι μόνο, η διασφάλιση μιας άνετης ζωής κατά τη σύνταξη και η επένδυση οποιουδήποτε διαθέσιμου κεφαλαίου μπορεί να πετύχει τους στόχους και να αυξήσει τα χρήματα σας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία ο Αγώνας Ακρίβειας και η τελετή βραβείων "Jim Swallow" που διοργάνωσε η Λ.Ι.Κ.Ο.Κ

28/03/2024

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, η Λέσχη Ιστορικών & Κλασικών Οχημάτων Κύπρου και το Μουσείο Ιστορικών & Κλασικών Αυτοκινήτων Κύπρου, διοργάνωσαν  τον Αγώνα Ακρίβειας Jim Swallow , πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Κλασικών Οχημάτων ΨΑΛΤΗΣ ανταλλακτικά – ΕΝΕΟΣ λιπαντικά 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο ΣΑΚ παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου

14/03/2024

Πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2024 στο εστιατόριο Fat Fish στη Λεμεσό το δείπνο που διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου προς τιμήν των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης για τα άτομα με ΔΕΠ/Υ και νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Στήριξης

13/03/2024

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2024, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη: “Αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης για τα άτομα με ΔΕΠ/Υ  και τα νέα Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα Στήριξης”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας για το θερινό ωράριο του Προσωρινού Πράσινου Σημείου

13/03/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι από τις 2/4/2024 μέχρι και τις 30/09/2024, τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο του Προσωρινού Πράσινου Σημείου το οποίο έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας: Καθαρή γειτονιά. Πράσινος Στρόβολος

12/03/2024

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαριότητας «Καθαρή γειτονιά. Πράσινος Στρόβολος» προχωρεί με καθαρισμό οικοπέδων και ανοικτών χώρων, όπως επίσης και με τον καθαρισμό πεζοδρομίων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Ώρα της Γης 2024 και στον Δήμο Λάρνακας. Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

12/03/2024

 Ο Δήμος Λάρνακας καλεί όλους τους δημότες του όπως όπως πράξουν το ίδιο και στα σπίτια τους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές που επηρεάζουν τον πλανήτη μας. Ο Δήμος Λάρνακας ανακοινώνει ότι θα συμμετέχει στην παγκόσμια δράση «Η Ώρα της Γης», που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2024 και ώρα 20:30 – 21:30, σβήνοντας τα φώτα στα Κεντρικά του Γραφεία. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στη Λάρνακα

12/03/2024

Όπως κάθε χρόνο πραγματοποιείται ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στον εκδρομικό χώρο Τεκκέ. Ο Δήμος Λάρνακας θα προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα ενώ η ημέρα θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια, τσιαττιστά, χορούς, παιγνίδια και δραστηριότητες για παιδιά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιδιόρθωση του πλακόστρωτου στην είσοδο της οδού Λήδρας και δρόμων στην εντός των τειχών πόλη

07/03/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι λόγω εργασιών επιδιόρθωσης του πλακόστρωτου στην είσοδο της οδού Λήδρας (από την πλευρά της πλατείας), η είσοδος  θα παραμείνει κλειστή από την Παρασκευή 8 Μαρτίου από τις 6 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 η ώρα 10 το πρωί. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το ραδιόφωνο του ΤΕΠΑΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

07/03/2024

Το Κοινοτικό Ραδιόφωνο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), «Cut Radio 95.2», διοργανώνει έναν ξεχωριστό ραδιομαραθωνίο ζωντανών εκπομπών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας με τίτλο «Συνδυάζοντας Κόσμους: Η Συμβολή των Γυναικών σε Κοινωνία και Επιστήμη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κατασκευαστικές εργασίες για την ανάπλαση του Παλαιού ΓΣΠ

07/03/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι τμήμα της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ευαγόρου στη Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Βασιλέως Παύλου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μενάνδρου, θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών ανάπλασης του Παλαιού ΓΣΠ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ