ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Κυκλοφοριακό: Πρώτο βήμα για σιδηρόδρομο και τραμ στην Κύπρο

10/10/2022

Οι προοπτικές για σιδηρόδρομο στην Κύπρο τέθηκαν ενώπιον της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών

 

Για πρώτη φορά το θέμα της δημιουργίας σιδηρόδρομου στην Κύπρο και οι προοπτικές συγχρηματοδότησης του, τέθηκαν ενώπιον της ίδιας της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών Αντίνα Βάλεαν, με αφορμή την επίσκεψή της στο νησί για το συνέδριο «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρατέθηκε μετά από κοινή συνάντηση με την κ. Βάλεαν και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη, είναι η πρώτη φορά που το θέμα της δημιουργίας σιδηρόδρομου αλλά και τραμ στην Κύπρο τίθεται σε τέτοιο υψηλό επίπεδο.

«Υπάρχουν οι μελέτες και έγινε αρκετά καλή προεργασία, ενώ γνωρίζουμε ότι με ελαφρύ σιδηρόδρομο μπορούν να ενωθούν οι κύριες πόλεις της Κύπρου και το αεροδρόμιο», είπε και πρόσθεσε ότι «συζητήσουμε και τρόπους συγχρηματοδότησης αυτού του έργου γιατί πλέον πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά».

Το έργο αυτό, συνέχισε, είναι το επόμενο βήμα στο να αντιμετωπίσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και το μεγάλο κόστος μετακίνησης που έχει επιφέρει το αυξημένο κόστος της ενέργειας και υπέδειξε ότι «με βάση τις μελέτες που έχουμε, μπορεί να εγκατασταθεί μέσα στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων που έχουμε».

Σήμερα, τόνισε ο κ. Καρούσος, «έχει ανοίξει η πόρτα, έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και φυσικά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πλέον για να προωθήσουμε και να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη συγχρηματοδότηση από διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία υπάρχουν».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνουν δρόμοι στη Λάρνακα το Σάββατο του Λαζάρου

25/04/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της Περιφοράς και Λιτάνευσης των Αγίων Λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λαζάρου το Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 στο κέντρο της πόλης, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι όποιες αφορούν το κλείσιμο των πιο δρόμων:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Το Ταξίδι της Επιχείρησης» από το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας

25/04/2024

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας συνεχίζει να πρωτοπορεί καλλιεργώντας τις επιχειρηματικές δεξιότητες και την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Δήμου Γερμασόγειας για τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Κέντρου Φροντίδας Μητρότητας

25/04/2024

Στη δημιουργία Πανεπιστημιακού Κέντρου Φροντίδας Μητρότητας και παροχής Κοινοτικής Μαιευτικής, προχωρούν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Γερμασόγειας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
"Συγχρονίζοντας την Ιστορία" : Έκθεση της Τούλας Λιασή στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας

24/04/2024

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας παρουσιάζει την έκθεση της Τούλας Λιασή Συγχρονίζοντας την Ιστορία, στην οποία θα παρουσιαστούν περισσότερα από 55 εικαστικά έργα (πίνακες, φωτογραφίες, βίντεο, και εγκαταστάσεις).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δωρεάν στάθμευση στη Λάρνακα ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

23/04/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι, για εξυπηρέτηση των συνδημοτών και επισκεπτών στη πόλη, από την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα 5 Μάϊου 2024, η στάθμευση στους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης (παρκόμετρα και μηχανές pay and display), στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης όπως επίσης στους Δημοτικούς Χώρους Λεωφόρου Τ. Μητσόπουλου και περιοχής Μακένζι, θα είναι δωρεάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου Λάρνακας

19/04/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα 15 μέχρι 19/04/2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λευκωσίας: Κατασκευαστικές εργασίες της ΑΗΚ στις οδούς Σαπφούς και Αρχαγγέλου Μιχαήλ

19/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι τμήμα (περίπου 170 μέτρων) της οδού Σαπφούς στην εντός των τειχών Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Σόλωνος μέχρι και μέρους του τεμαχίου με αρ.66, θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι λόγω κατασκευαστικών εργασιών που θα διεξάγει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο

19/04/2024

Η Κοινοπολιτεία και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στη Λάρνακα, με σκοπό την ενίσχυση διακυβέρνησης για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία και τη στήριξη της επιστημονικής έρευνας για την προστασία των ωκεανών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιστρέφει το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο για 2η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό

18/04/2024

Το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, Cyprus Forum Cities, επιστρέφει, για 2 η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, στις 18-19 Απριλίου 2024. Ένα διήμερο φόρουμ με συζητήσεις υψηλού επιπέδου για την ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων, που διοργανώνεται από το Oxygen for Democracy σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΑΛΑ: Τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023

18/04/2024

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ενημερώνει ότι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023, πριν την επιβολή πρόσθετης επιβάρυνσης 10%, είναι στις 20/4/2024.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ