ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Δήμος Λεμεσού και Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης

06/10/2022

Με δύο μεγάλες συναυλίες στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, το Συμφωνικό έργο «ΖΟΡΜΠΑΣ» και το Λαϊκό Ορατόριο «Το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», ξεκινά η πολυεπίπεδη συνεργασία του Δήμου Λεμεσού με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης, υπογράφηκε το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο αρχών, που σκοπό έχει την ανάπτυξη των σχέσεων και κοινών δράσεων, μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και τη διοργάνωση δραστηριοτήτων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.



Το μνημόνιο συναντίληψης προβλέπει μεταξύ άλλων την από κοινού διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων και διαλέξεων επιστημονικού χαρακτήρα, συνεργασία σε περιβαλλοντικές δράσεις και δράσεις κοινωνικής ευθύνης και εθελοντισμού, την από κοινού υποβολή προτάσεων και εξασφάλιση χρηματοδότησης για την υλοποίηση εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών και ερευνητικών έργων για το δημόσιο συμφέρον υπό το φως της αρχής του αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και την υποστήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας της Δημοτικής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης Λεμεσού και την συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού.

Η δημοσιογραφική διάσκεψη άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λεμεσού κου. Νίκου Νικολαΐδη, ο οποίος εξήρε την ανάγκη του Δήμου να συνεργαστεί με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως είναι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα, κινείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων σε θέματα ερευνητικά και διεκδίκησης κοινών προγραμμάτων σε ότι αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα» είπε ο κ. Νίκος Νικολαΐδης και κλείνοντας εξέφρασε τη σιγουριά πως «η συγκεκριμένη συνεργασία είτε αφορά τον πολιτιστικό τομέα, είτε αφορά τον τομέα
τον εκπαιδευτικό και τον επιμορφωτικό, είτε αφορά τον περιβαλλοντικό, είτε άλλους τομείς, έχει πολύ σταθερούς στόχους, ένα ευοίωνο μέλλον και θα προσπαθήσουμε να τους αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό».

Ο Πρόεδρος Συμβουλίου του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γιώργος Παπάς, ένοιωσε την ανάγκη να μιλήσει από καρδιάς για την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης με τον Δήμο της πόλης του καθώς και για την αξία και την κοινωνική προσφορά του Πανεπιστημίου στην Δια Βίου Μάθηση.«Είναι ακριβώς αυτή η δεύτερη ευκαιρία που δίνει σε όλους το Πανεπιστήμιο για να
αποκτήσουν έναν τίτλο. Πρόκειται για κοινωνική προσφορά του Πανεπιστημίου μας που δίνει την ευκαιρία σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας να μορφωθούν» είπε ο κ. Παπάς.

Ο Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρος Πασιαρδής, χαιρέτησε την διάσκεψη κάνοντας αναφορά στην 20χρονη πορεία του πανεπιστημίου αλλά και στην επικείμενη συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού. «Η στρατηγική συνεργασία που θεσμοθετείται σήμερα με τον Δήμο Λεμεσού με τον οποίο ενώνουμε δυνάμεις προς όφελος της κοινωνίας και της πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτού του μνημονίου συναντίληψης που υπογράφουμε σήμερα, θα πειραματιστούμε με καινοτόμα προγράμματα και
δράσεις, θα καταδείξουμε την προστιθέμενη αξία της συνεργασίας μας και θα προβάλουμε τα οφέλη της κοινωνίας της γνώσης» είπε ο κ. Πασιαρδής.

Το μνημόνιο υπόγραψαν από πλευράς του Δήμου Λεμεσού ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης και από πλευράς του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής και ο Πρόεδρος Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Παπάς.

Δύο μεγάλες συναυλίες τον Οκτώβριο Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη έγινε και παρουσίαση των δύο μεγάλων συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν εντός Οκτωβρίου, στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Στις 7 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται στην Κύπρο μετά την πρώτη του εκτέλεση στο νησί το 2005, το κλασσικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη. Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τη χορωδία Brucknerchor από το Linz της Αυστρίας, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, τη Xορωδία Cantus Novus Femina και τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη, σε μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη.

Στις 22 Οκτωβρίου, Δήμος Λεμεσού και Ανοικτό Πανεπιστήμιο, παρουσιάζουν το Λαϊκό Ορατόριο «Το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη. Ερμηνεύει ο λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο στον ρόλο του αναγνώστη. Συμμετέχουν: Μέλη της Orpheus Kammerorchester Wien Αυστρίας, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, η Χορωδία Cantus Novus και η Χορωδία Musica Mundana. Διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου Λάρνακας

19/04/2024

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας, πληροφορεί το κοινό ότι κατά την τρέχουσα εβδομάδα 15 μέχρι 19/04/2024 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στις λεωφόρους και στις κεντρικές οδούς του Δήμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Λευκωσίας: Κατασκευαστικές εργασίες της ΑΗΚ στις οδούς Σαπφούς και Αρχαγγέλου Μιχαήλ

19/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας ενημερώνει το κοινό ότι τμήμα (περίπου 170 μέτρων) της οδού Σαπφούς στην εντός των τειχών Λευκωσία, από τη συμβολή της με την οδό Σόλωνος μέχρι και μέρους του τεμαχίου με αρ.66, θα παραμείνει κλειστό για τα οχήματα τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι λόγω κατασκευαστικών εργασιών που θα διεξάγει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο

19/04/2024

Η Κοινοπολιτεία και η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέγραψαν τριετές Μνημόνιο Συναντίληψης (Memorandum of Understanding) για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας της Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στη Λάρνακα, με σκοπό την ενίσχυση διακυβέρνησης για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία και τη στήριξη της επιστημονικής έρευνας για την προστασία των ωκεανών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιστρέφει το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο για 2η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό

18/04/2024

Το μεγαλύτερο συνέδριο τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, Cyprus Forum Cities, επιστρέφει, για 2 η συνεχή χρονιά στη Λεμεσό, στις 18-19 Απριλίου 2024. Ένα διήμερο φόρουμ με συζητήσεις υψηλού επιπέδου για την ολιστική αντιμετώπιση της ανάπτυξης των Δήμων και Κοινοτήτων, που διοργανώνεται από το Oxygen for Democracy σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και το ΤΕΠΑΚ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΑΛΑ: Τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023

18/04/2024

Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ενημερώνει ότι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των αποχετευτικών τελών για το έτος 2023, πριν την επιβολή πρόσθετης επιβάρυνσης 10%, είναι στις 20/4/2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε οδούς που συνορεύουν με την πράσινη γραμμή στον Άγιο Ανδρέα

18/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας συνεχίζει τις εργασίες ασφαλτόστρωσης και πληροφορεί το κοινό ότι η Λεωφόρος Μάρκου Δράκου και οι οδοί Χαράλαμπου Μούσκου και Ρίμινι στην ενορία Αγίου Ανδρέα θα κλείσουν για την κυκλοφορία οχημάτων για αφαίρεση και τοποθέτηση νέου ασφαλτικού οδοστρώματος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Κατασκευαστικές εργασίες στους Άγιους Ομολογητές

16/04/2024

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 η ώρα 7:00 π.μ., θα παραμείνει κλειστή στην τροχαία κίνηση η οδός Παπανικολή και τμήμα της οδού Κρέοντος (από την οδό Καρπενησίου μέχρι την οδό Παπανικολή) για περίοδο 9 - 10 εβδομάδων, λόγω εκτέλεσης εργασιών στο πλαίσιο του Έργου «Κατάλληλη κατασκευή διαφόρων οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 28 – Άγιοι Ομολογητές».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας στο Δήμο Λευκωσίας

16/04/2024

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας κ. Virginijus Sinkevičius συναντήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών

16/04/2024

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών κηρύσσοντας γενική εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού, καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, τεμαχίων και άλλων ανοικτών χώρων που βρίσκονται στην περιοχή, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους και για την απομάκρυνση όλων των χόρτων και άλλων άχρηστων αντικειμένων από αυτά σε αδειοδοτημένη μονάδα παραλαβής αποβλήτων, μέχρι την 8η Μαΐου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρουσιάστηκε η Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας στη Λάρνακα

15/04/2024

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες, στο Οίκημα της Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α.) στη Λάρνακα, η παρουσίαση του βιβλίου "Ποιητική Ανθολογία Καρπασίας".

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ