ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας είναι γεγονός!

25/09/2022

Χθες Σάββατο βράδυ, 24/09 πραγματοποιήθηκαν από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, τα επίσημα εγκαίνια του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας.

 

Στο φεστιβάλ χθες έλαβαν χώρο διάφορες εκθέσεις και δραστηριότητες, τις επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών και διαφόρων οικιακών, αγροτικών και γεωργικών ασχολιών που διεξήγοντο στο Λαογραφικό Μουσείο και γεύθηκε παραδοσιακά εδέσματα όπως χαλλούμι, παστά, ζεστό ψωμί κλπ. 

Το Φεστιβάλ το έκλεισε η Ελεονόρα Ζουγανέλη με μια μεγάλη συναυλία, ερμήνευσε μερικά τραγούδια από τον νέο της δίσκο με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, από παλαιότερους δίσκους της καθώς και τραγούδια που ερμήνευσαν άλλοι καλλιτέχνες που έγιναν επιτυχίες.



Το Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας καθιερώθηκε, προκειμένου να δώσει στους ντόπιους και τους τουρίστες την ευκαιρία να απολαύσουν τις παραδόσεις και τα έθιμα της Κύπρου, μέσα από τις λαϊκές τέχνες και τη μουσική. Η ετήσια διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην Πλατεία Σεφέρη, εκεί όπου βρίσκεται το Ενετικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας. 

Οι εορτασμοί αντικατοπτρίζουν τα πολιτιστικά, τα ιστορικά και τα γεωργικά έθιμα της Κύπρου. Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, όπερες, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και κυπριακά και διεθνή λαϊκά χορευτικά δρώμενα. Όλες οι εκδηλώσεις απεικονίζουν τις παλιές και τις σημερινές παραδόσεις, καθώς και τη ζωή της Κύπρου. Εκτός από τις παραστάσεις και τα δρώμενα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα διάφορα εκθεσιακά περίπτερα, τα οποία προσφέρουν παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα και λιχουδιές.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
“Η βεγγέρα” του Ηλία Καπετανάκη έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

18/04/2024

Ο Δήμος Ύψωνα φιλοξενεί στο Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την εκτός έδρας παραγωγή "Η βεγγέρα" του Ηλία Καπετανάκη. Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στο  Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα στις 20:00 μ.μ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δείτε τo πλούσιο πρόγραμμα για το "9ο Φεστιβάλ Ψαριού" στο Λατσί

18/04/2024

Για άλλη μία χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα απολαύστικό Φεστιβάλ Ψαριού στις 20 Απριλίου 2024, στο πανέμορφο λιμανάκι στο Λατσί της πόλης Χρυσοχού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Έκθεση φωτογραφίας της Σοφίας Τζιράρκα με τίτλο «Holy - Φώς Ανέσπερον» στο Κάστρο Κολοσσίου

18/04/2024

Η έκθεση Holy - Φως Ανέσπερον αναδεικνύει τη σχέση του ανθρώπου με το Δημιουργό του με μια μοναδική οπτική μέσα από το φακό της φωτογράφου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας

16/04/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρνακας, ο οποίος στα πλαίσια του κοινωνικού του έργου διοργάνωσε το Σάββατο, 13 Απριλίου 2024, φιλανθρωπική εκδήλωση Αγάπης και Συνεισφοράς εις μνήμην του μ. Άκη Σταύρου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πασχαλινές δραστηριότητες και παιγνίδια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας

15/04/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ενόψει του Πάσχα διοργανώνει πασχαλινή εκδήλωση το Σάββατο, 20 Απριλίου στις 10.00 π.μ .στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας στην αίθουσα «Παιδικών Δραστηριοτήτων της Παιδικής Εξοχής» με πολλές πασχαλινές δραστηριότητες και παιγνίδια.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σε ρεμπέτικους ρυθμούς διασκέδασε το κοινό η μουσική συναυλία "Μικροί Ρεμπέτες του Ντουνιά" (ΒΙΝΤΕΟ)

15/04/2024

Με αυθεντικά ρεμπέτικα τραγούδια διασκέδασαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου στο Αμφιθέατρο Xenion στο Παραλίμνι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μουσική εκδήλωση στη Λεμεσό αφιερωμένη στη μνήμη του Γιώργου Κολιά

10/04/2024

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του συνθέτη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία μόλις 43 ετών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 20:30 μ.μ. στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συμβουλές για αποφυγή προβλημάτων λόγω έντονης βροχόπτωσης από το Δήμο Στροβόλου

10/04/2024

Ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνει το κοινό ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε επιφυλακή, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σύστημα όμβριων υδάτων να είναι σε λειτουργήσιμη κατάσταση. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αγία Νάπα: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Πανίκκου Παναγή Χατζηδάκη και της Βίκυς Μίνγκοβα Παναγή

09/04/2024

Τελούνται την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης», από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου, τα εγκαίνια της «11ης Ατομικής ΄Εκθεσης – Γλυπτικής, Αγγειοπλαστικής και Κεραμικής» του Πανίκκου Παναγή Χατζηδάκη και της 1ης Ατομικής ΄Εκθεσης της Βίκυς Μίνγκοβα Παναγή με θέμα «Τα Λουλούδια της φύσης».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η παράσταση «Σκοπευτήριο» του Μιχάλη Παπαδόπουλου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας

08/04/2024

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και η Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις» σας παρουσιάζουν την παράσταση «Σκοπευτήριο», στο πλαίσιο του τρίμηνου θεατρικών παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αγίας Νάπας. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ