ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Στις 18-19 Οκτωβρίου η Σύνοδος του Economist στην Κύπρο

12/10/2022

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα οικονομίας, ενέργειας και γεωπολιτικών εξελίξεων στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, με διακεκριμένους ομιλητές.

 

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 18η Σύνοδος για την Κύπρο του Economist, με τίτλο "Navigating the crisis through mastery and inclusiveness", στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, το οποίο θα μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας hazliseconomist.com. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε θέματα οικονομίας, ενέργειας και γεωπολιτικών εξελίξεων στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, με διακεκριμένους ομιλητές.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και φιλοξενεί διακεκριμένους αξιωματούχους και παράγοντες της αγοράς, «οι οποίοι εξετάζουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με έμφαση στο πεδίο της ενέργειας, των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, των προτεραιοτήτων των ΗΠΑ για την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και των βασικών μεταρρυθμίσεων για σταθεροποίηση της οικονομίας και την επίτευξη ανθεκτικότητας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

Παράλληλα, οι ομιλητές θα διερευνήσουν τις προτεραιότητες για την κυπριακή οικονομία αλλά και τις προϋποθέσεις επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Στους κύκλους εργασιών θα προεδρεύσει ο John Peet, political and Brexit editor του περιοδικού The Economist.

Μεταξύ των ομιλητών που συμμετέχουν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, o Ματέο Ρέντζι, πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας, η Γιούλια Τιμοσένκο, πρώην Πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο Γιόσκα Φίσερ, πρώην Αντικαγκελάριος και πρώην Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, η Έρικα Όλσον, αναπληρώτρια βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Νότια Ευρώπη και τον Καύκασο, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, οι Υπουργοί Οικονομικών, Άμυνας, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, οι υποψήφιοι για την Προεδρεία Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Κύπρο, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, ο Κόλιν Στιούαρτ, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και άλλοι ειδικοί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεκίνησε η έκθεση «Αποθήκες – Έννοιες του Περίκλειστου» στις Αποθήκες Παπαδάκη

12/06/2024

Με επιτυχία και πλήθος επισκεπτών που προσέρχονταν διαρκώς έως τις 21:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Παγκύπριας έκθεσης του ΕΚΑΤΕΚ με τίτλο: «Αποθήκες – Έννοιες του Περίκλειστου» σε επιμέλεια Γιώργου Ταξιαρχόπουλου στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη την προηγούμενη Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στις 18:30 στην Λεμεσό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διάθεση κλιματιζόμενης αίθουσας λόγω υψηλών θερμοκρασιών από τον Δήμο Λάρνακας

11/06/2024

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει τις ευπαθείς ομάδες ότι ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, λειτουργεί κλιματιζόμενο χώρο σημείο υποδοχής και ανάπαυσης όπου προσφέρονται κρύα ροφήματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεταφορά της αρμοδιότητας της Αδειοδότησης Ανάπτυξης στον ΕΟΑ Λεμεσού – Λειτουργία Τεχνικού Τμήματος Δήμου Λεμεσού

11/06/2024

Ο Δήμος Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι το νέο πλαίσιο της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή την 1 η Ιουλίου 2024, με βάση τις πρόνοιες του περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμου, προβλέπει όπως ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λεμεσού αναλάβει, ανάμεσα σε άλλα, την αρμοδιότητα της πολεοδομικής και οικοδομικής αδειοδότησης της ανάπτυξης σε επαρχιακό επίπεδο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Ομίλου Ψυχικής Υγείας στη Λεμεσό

15/05/2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαίου 2024 στις 16:00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο "Πεύκος" στη Λεμεσό το ξεχωριστό απόγευμα "Ψυχική Υγεία...προτεραιότητά μας" από τον Όμιλο Ψυχικής Υγείας Λεμεσού. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διανομή τροφίμων του EΛAM στη Λεμεσό - Κανένα γιορτινό τραπέζι άδειο!

01/05/2024

Όπως πάντα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, μακριά από οποιεσδήποτε πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς να κοιτάζει την πολιτική ταυτότητα των συμπολιτών μας, βρίσκεται δίπλα σε όλους όσοι το χρειάζονται.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείνουν χώροι στάθμευσης στη Λεμεσό από τις 8 μέχρι τις 12 Μαΐου 2024

29/04/2024

Ο Δήμος Λεμεσού επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό και ιδιαίτερα τους καθημερινούς χρήστες των χώρων στάθμευσης του παραλιακού δρόμου, επί των οδών Σπύρου Αραούζου και Χριστόδουλου Χατζηπαύλου, τα πιο κάτω:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο»

29/04/2024

Το Φόρουμ θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Έργου LIFE-Integrated Project CYzero Waste τη Δευτερά 13 Μαΐου 2024 στις 09:30π.μ-14:30μ.μ. στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκλινης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Smart Nicosia: Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Λευκωσίας και Green Dot

29/04/2024

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του Έργου Έξυπνης Πόλης Smart Nicosia, υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λευκωσίας και τoυ Οργανισμού Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Green Dot. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προστασία των γυναικών δημοσιογράφων ζητά η ΔΟΔ

29/04/2024

Στις 22 και 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Συμβουλίου Φύλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων-ΔΟΔ. Τη σύνοδο φιλοξένησε η Συντεχνία Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν - KJS στην πόλη Εμπρίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδικού Ιράκ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ